Senaatsfractie stemt voor uitbreiding discriminatieverbod

Met dank overgenomen van 50PLUS i, gepubliceerd op woensdag 18 januari 2023.

De fractie van 50PLUS in de Eerste Kamer heeft gestemd voor de initiatiefwet om het discriminatieverbod verder uit te breiden met twee expliciete gronden, te weten handicap en seksuele gerichtheid. De wet kreeg dinsdag 17 januari een tweederde meerderheid in de Senaat.

50PLUS-Senator Martine Baay benadrukte nogmaals - zoals zij ook al deed in een eerder debat - dat zij het als een duidelijk gemis beschouwt dat de expliciete grond van leeftijd hierbij niet werd meegenomen, juist omdat voor veel werknemers die wat ouder zijn dit een belemmering vormt om een nieuwe baan te bemachtigen of alsnog toe te treden tot de arbeidsmarkt nadat zij een tijdlang uit de roulatie zijn geweest. Toch stemde de 50PLUS-fractie voor het wetsvoorstel vanwege de importantie dat handicap en seksuele gerichtheid expliciet benoemd worden als discriminatieverboden.

Lees HIER de gehele stemverklaring van 50PLUS alsmede die over een ingediende motie die verzoekt dat het algehele discriminatieverbod (dat geldt voor iedere groepering) straks voorafgaand staat ten opzichte van de reeks van expliciete discriminatieverboden.

© 18 januari 2023