Kandidaten PS/WS 2023

Met dank overgenomen van PINK! i, gepubliceerd op woensdag 22 februari 2023.

Weet jij al op wie je gaat stemmen? Je kunt op 15 maart je stem uitbrengen voor de Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen. Jouw stem in de Provinciale Staten bepaalt indirect ook wie er in de Eerste Kamer komt. Al deze bestuurslagen kunnen veel betekenen voor dier, natuur en milieu. Het is dus extra belangrijk om hier te kiezen voor een groene, diervriendelijke partij.

Ook dit jaar zijn er weer veel PINK!ers verkiesbaar namens de Partij voor de Dieren. We hebben zelfs 2 PINK!-lijsttrekkers! We stellen al onze kandidaten graag aan je voor. Door te stemmen op een PINK!er, geef je een duidelijk signaal af dat jongeren beter gerepresenteerd moeten worden in de politiek. De keuzes die nu gemaakt worden, gaan namelijk over ónze toekomst. Ga dus stemmen en stem op een jongere!

Mijn is Samantha Boxman. Ik ben 25 jaar oud en woonachtig in Zwartemeer. Als natuurliefhebber gaat mij de natuur aan het hart. Onze bossen en heidevelden verdienen het om beschermd te worden tegen de economische groeizucht van regerende partijen.

Drenthe moet niet veranderen in een groot recreatiepark waarin korte termijn belangen de overhand nemen. De bossen en heidevelden zijn het leefgebied voor vele soorten planten en dieren. Dit moet te allen tijde gekoesterd worden. Waar de natuur onder druk staat, moet ruimte worden gemaakt voor behoud en herstel.

Laten we datgene wat ons allen aan het hart gaat niet uit het oog verliezen. Stem daarom op 15 maart Partij voor de Dieren!

Gemeenteraadslid Partij voor de Dieren Almere

Ik ben Kjell van Wijlandt, een geboren en getogen Almeerder van 28 jaar. Naast mijn inzet voor de Partij voor de Dieren ben ik actief als maatschappelijk werker in een wijkteam en ben ik gemeenteraadslid in Almere.

Een van mijn favoriete plekken in Flevoland is het Lumièrepark in Almere. Een stadspark waar je fijn kunt wandelen en zitten, maar dat ook op sommige plekjes wat dichter bos heeft.

Ik heb mij aangesloten bij de Partij voor de Dieren omdat dit de enige partij is die niet denkt aan slechts de belangen van de mens, maar aan alles dat leeft. De manier waarop de mens met dieren omgaat zorgt ervoor dat ik mij soms boos of verdrietig kan voelen. Deze emoties maken in mij een grote drive los om onze omgang met dier en natuur te veranderen, zodat iedereen, mens en dier, een prettig leven kan leiden. Die drive en mijn vasthoudendheid zet ik graag om in daden, en waar kan ik dat beter doen dan in de provincie? Want in de provincie gaat het over de jacht, de hengelsport en de veehouderij. Toch heb ik ook veel vertrouwen in de veranderkracht van deze provincie, die eigenlijk nog steeds in ontwikkeling is, pioniert, en waar ik al mijn hele leven woon en mag zijn.

Fractieassistent Partij voor de Dieren Almere & Oud-voorzitter PINK! Flevoland

Al van jongs af aan maak ik me zorgen over klimaatverandering, en nu worden de problemen die daarbij komen kijken ook steeds meer zichtbaar. Ik heb een groot hart voor dieren, en ik kan niet tegen onrecht. Alle dieren in Nederland zouden een eerlijke kans op overleven moeten krijgen, in de natuur in Flevoland en in de vele grootschalige veehouderijen.

Wat mij betreft is de Partij voor de Dieren de enige partij die de samenhang tussen alles op aarde ziet en op waarde kan schatten. Alle crises die nu in Nederland spelen zijn niet uit het niets ontstaan, maar ze hangen samen, en ze kunnen opgelost worden door op een betere manier met de natuur en de dieren om te gaan. Daar zet ik mij graag voor in in Flevoland!

Hugo van Bree (1997) is op dit moment student aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hij doet de master Spatial Planning met de specialisatie Cities, Water and Climate Change en wil deze wetenschappelijke kennis inzetten bij het waterschap. Hij maakt zich hard voor duurzaamheid en de manier waarop mensen hun gedrag moeten aanpassen om klimaatverandering af te remmen. Hij is bezig met het schrijven van zijn masterscriptie over circulaire economie, waarbij hij onderzoek doet naar de manier waarop beleid omtrent dit thema het best kan worden gemaakt en geïmplementeerd, om zo stap voor stap naar een circulaire economie te gaan, zonder veel weerstand. Mensen moeten hiervoor hun gedrag aanpassen, maar dat moet in kleine stapjes gebeuren.

Daarnaast is Hugo nu ook onderdeel van de Universitaire Studentenraad van de Radboud Universiteit, waar hij zich met name bezighoudt met welzijn van studenten en de duurzaamheid van de universiteit. Daarnaast is hij voorzitter van de mobiliteitswerkgroep van studentenvakbond AKKU, die zich met name bezighouden met het verbeteren van het gebruik van openbaar vervoer voor studenten.

Beleidsmedewerker Tweede Kamerfractie Partij voor de Dieren

Deze verkiezingen zijn belangrijker dan ooit door de grote crises waar we mee te maken hebben: de biodiversiteitscrisis, klimaatcrisis, stikstofcrisis en woningcrisis. De provincies en de waterschappen spelen een belangrijke rol bij de inrichting van Gelderland. Ze gaan over de bescherming van de natuur en onze leefomgeving. In Gelderland zitten zo’n 17 miljoen kippen volgepropt in megastallen. Dit heeft grote gevolgen voor de dieren, maar ook voor de inwoners van Gelderland. We hebben te maken met een gigantisch mestoverschot, risico’s voor de volksgezondheid en uitstoot van stikstof en broeikasgassen. De Provinciale Staten en de Waterschappen moeten stoppen met het telkens vooruitschuiven van grote problemen. We moeten doen wat nodig is. Laten we daarmee beginnen door te kiezen voor échte systeemverandering en een diervriendelijk, duurzaam en groen Gelderland.

Gemeenteraadslid Partij voor de Dieren Groningen

In 2017 raakte ik betrokken bij de Partij voor de Dieren. Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen raakte ik overtuigd van de noodzaak tot systeemverandering en zag ik de blinde vlekken in onze samenleving met betrekking tot de houding ten opzichte van dieren, natuur en milieu. Na de verkiezingen van 2018 zette ik mij in als werkgroeplid en later ook als fractiemedewerker voor de gemeenteraadsfractie en als commissiewoordvoerder. In juli 2022 werd ik benoemd tot raadslid. De Partij voor de Dieren betekent voor mij de partij met de idealen, die altijd oog heeft voor kwetsbare zaken. Alles van waarde is weerloos, dus laten ons inzetten om dat te beschermen.

Ik ben opgegroeid in een klein dorpje op het Friese platteland. Vroeger was ik me er niet zo van bewust, maar toen ik ouder werd zag ik pas echt hoe het landschap van mijn jeugd was veranderd door de schaalvergroting in de landbouw en het verdwijnen van bomen en groen. Alleen al in het dorp waar ik opgroeide, zijn zoveel bomen verdwenen en werden bermen enkel nog grazige afscheidingen tussen raaigrasvelden en troebele sloten. Toen ik naar de stad verhuisde dacht ik met weemoed aan het platteland van vroeger, dat eigenlijk niet meer bestaat. Het heeft me doen nadenken over onze omgang met kwetsbare waarden en over mijn eigen verantwoordelijkheid om mij in te zetten om deze te beschermen.

Ik wil me inzetten voor vergroening van wijken, straten en dorpen. Er zijn nog genoeg plekken in de provincie waar bomen kunnen worden geplant, gevels en daken worden vergroend en grasveldjes worden ingezaaid met kruidenrijke mengsels. De provincie wordt groener en kleurrijker. Dat moet in samenwerking met inwoners gebeuren. Ik zou graag zien dat we ook een groot klimaatbos in de provincie aanplanten, dat zich vervolgens kan ontwikkelen tot een natuurbos.

Gemeenteraadslid Partij voor de Dieren Groningen

Ik heb me kandidaat gesteld omdat ik het belangrijk vind dat jongeren goed vertegenwoordigd zijn in de politiek. Het gaat immers over onze toekomst. Ook hoop ik via deze weg politiek meer zichtbaar te maken voor jonge mensen die er normaal gesproken niet zoveel mee bezig zijn. Concreet zou ik me graag inzetten voor het terugwinnen van natuur in de provincie. Enerzijds heb ik het dan over het stoppen van de ontbossing en anderzijds over het omvormen van landbouwgrond ten behoeve van natuur.

Commissielid Partij voor de Dieren Den Bosch & Bestuurslid Acties PINK! Noord-Brabant

Nikky Hamerslag (26) is ondanks haar jonge leeftijd al ervaren bij de Partij voor de Dieren. Tegelijkertijd voelt Nikky de urgentie van de jeugd goed aan: ‘Kijk bijvoorbeeld naar de klimaatcrisis en de biodiversiteitscrisis. Er worden stappen in de goede richting gezet, maar lang niet snel genoeg.’

Wat haar betreft kan er dus zeker een tandje bij. Ze ziet kansen op het terrein van de landbouw: ‘Ik zou graag meer biologische en plantaardige landbouw zien. De intensieve veehouderij zorgt voor zóveel problemen en is helemaal niet nodig. Stel je voor hoe de provincie eruit zou zien als het niet vol zou liggen met weilanden en stallen, maar met voedselbossen. Daar wordt Brabant diervriendelijker, schoner, duurzamer & mooier van.’

Nikky geniet van alle natuur, maar de Moerputtenbrug bij Den Bosch is toch favoriet: ‘Vanaf de oude spoorbrug uitkijken over het moeras en de bossen. Prachtig! Brabant heeft veel mooie natuurgebieden. Helaas staan deze onder grote druk. Maar er is ook veel potentie om de Brabantse natuur nóg mooier te maken.’ In de Provinciale Staten wil zij het daarom voor mekaar krijgen dat het Natuur Netwerk Brabant wordt afgemaakt, zoals was afgesproken. Daarom raadt Nikky aan om op 15 maart op de Partij voor de Dieren te stemmen. ‘Omdat wij de enige partij zijn die inziet dat mensen niet boven planten en dieren staan, maar onderdeel uitmaken van hetzelfde systeem.’

Commissielid Partij voor de Dieren Gemeente Eindhoven & Penningmeester PINK! Noord-Brabant

Rond het einde van mijn opleiding natuur- en milieuonderzoek kwam ik mensen van Partij voor de Dieren tegen, zij overtuigden me dat ik zelf actie kon nemen om op te komen voor mijn idealen. Bij het lezen van het hele verkiezingsprogramma wist ik meteen dat deze partij bij mijn idealen paste en dat deze leden gelijk hadden; ik moest meer gaan doen, en politiek was hiervoor het juiste middel voor mij. Ondertussen ben ik penningmeester bij PINK! Noord-Brabant en commissielid in de gemeenteraad van Eindhoven, sta ik op de kieslijst van Partij voor de Dieren Noord-Brabant en ben ik lijsttrekker voor Waterschap De Dommel.

In de gemeente zie ik dat onze politieke stem écht invloed heeft; we vonden bijvoorbeeld fouten in de klimaatbegroting, de klimaat- en biodiversiteitscrisis werd uitgeroepen en we zorgden dat het standaardaanbod in de restaurants van de gemeente ten minste vegetarisch werd. Ook in het waterschap wil ik me inzetten voor dier, natuur en klimaat. Thema’s die me erg aan het hart gaan zijn droogte en slechte waterkwaliteit, maar ook het dierenleed door onder andere hengeljacht en muskusrattendoding. Op deze thema’s wil ik me dan ook erg hard gaan maken.

Ik hoop dat we met z’n allen een mooie campagne tegemoet gaan en hele mooie verkiezingsresultaten mogen gaan zien bij alle provincies en waterschappen!

Commissielid Partij voor de Dieren Gemeente Eindhoven & Bestuurslid Politiek PINK! Noord-Brabant

Na een lange tijd actief te zijn geweest voor PINK! en PvdD kreeg ik ambitie om meer te doen. Ik heb veel debatten mogen doen, en merkte dat ik goed uit de voeten kwam met woorden. Middels mijn wetenschappelijke insteek kan ik analytisch kijken naar problemen, en bepaalde maatschappelijke punten onderzoeken en weerleggen. Ik vind het leuk om naar anderen te luisteren, écht te begrijpen waarom mensen vanuit een bepaald wereldbeeld kijken, en met hen werken naar een nieuw gedeeld standpunt. Wat is er concreter dan meedoen aan een politieke partij die zich uitgesproken verzet tegen het huidig politiek systeem?

Niet langer inzetten op een achterhaalde bio-industrie. Meer natuur inclusieve landbouw. Geen hengellende meer. (Bever)ratten en muskusratten mogen blijven. Meer natuur en meer verbonden natuur. Geen kunstmatig laag gehouden waterpeilen meer. Het herinrichten van natuur zodat het water zo lang en zo meanderend mogelijk kan bewegen. Een onderscheid tussen de vee-industrie en boeren met goede wil moet er wezen: wij als partij zijn dan ook vóór boeren. Om een eiwittransitie te voltrekken hebben we alle plantaardige bronnen van eiwit hard nodig.

Landelijk Bestuurslid Penningmeester PINK!

Fractiemedewerker Partij voor de Dieren Noord-Holland

Ik ben Ellinoor, 22 jaar. Ik kom uit Twente maar woon nu in het mooie Amsterdam-West. Mijn pronouns zijn zij/haar en ik identificeer me als queer. Ik studeer filosofie en sta op de kieslijst van Partij voor de Dieren voor de Provinciale Statenverkiezingen in maart.

Seksualiteit, Genderidentiteit, Diversiteit, Rascisme, Gelijkheid en Veiligheid gaan mij als half-marokkaanse queer aan het hart. Ik blijf mij daar dan ook voor inzetten. Met veiligheid en gelijkheid bedoel ik uiteraard ook voor de dieren want wat is een fijne maatschappij zonder leefbare aarde en dus een gezonde biodiversiteit?! Ik verlang naar een wereld waar we in vrede en respect samenleven met elkaar, de natuur én alle dieren.

Ik hoop ook op meer diversiteit in de politiek, dat zorgt voor herkenning. Ik herrinner me nog de dag dat ik bij een tankstation in marokko een olijfgetinte barbie met donker haar kocht. Ze leek op mij. Ze kuste met andere barbies en alle “huisdiertjes” (dierenmaatjes) waren “van” haar. Ik hoop die politieke barbie voor iemand te zijn. Dat moment van “zij lijkt op mij, ze snapt mij”. Ik wil leven in mijn barbiewereld juist die voorbeeldfunctie in onze politiek! Keihard beleid maken, diversiteit én gelijkheid, alles natuur- en dierinclusief, de aanjaagpartij zijn, de toekomst schetsen en vasthouden aan onze idealen! Daarom sta ik op plek 5 voor Noord-Holland. Omdat deze partij alles is wat ik ooit heb gewild. Hier staan we voor en wij zijn sterk! #teamplanet

Mijn naam is Quinty en ik studeer Political Science. Ik ben actief in de werkgroep Partij voor de Dieren van Amsterdam en ik sta op de lijst voor de Amstel, Gooi en Vecht waterschapsverkiezingen en de Noord-Holland Provinciale Verkiezingen. Ik sta voor een duurzaam, sociaal en diervriendelijke woonomgeving en hoop dit te kunnen laten zien mocht ik verkozen worden. Ook hoop ik meer jongeren te kunnen motiveren om te gaan stemmen.

Emma Verhulp woont in Amsterdam en heeft rechten en politicologie gestudeerd. Nu werkt ze in het (ruimtelijk) bestuursrecht. Voor het waterschap wil zij zich inzetten voor duurzaam en inclusief beleid.

Fractievertegenwoordiger Partij voor de Dieren Amsterdam

Tahnee is geboren in Kerkrade, groeide op in Landgraaf en kwam via Tilburg in Amsterdam terecht. Als fractievertegenwoordiger voor de Partij voor de Dieren Amsterdam houdt ze zich bezig met onderwijs, zorg en armoedebestrijding, en woningbouw en volkshuisvesting. Daarnaast heeft ze een eigen onderneming waarmee ze bedrijven helpt om te verduurzamen.

Over haar motivatie om verkiesbaar te zijn voor de Statenfractie zegt Tahnee: “De Partij voor de Dieren is de enige partij die systeemverandering voorstaat, in plaats van kleine veranderingen binnen een kapot systeem. Wat ik het liefste wil bereiken, is een nieuwe relatie tussen mens en natuur, een waarin we elkaar en de aarde niet uitbuiten.”

Tahnee is een echte activist, vooral op het gebied van klimaat, intersectional feminisme en dierenrechten. Ze wil in de Staten graag met die onderwerpen aan de slag, en daarbij de jongeren vertegenwoordigen in de politiek. “Ik droom van een wereld waarin mensen in harmonie samenleven met elkaar, met andere dieren en met de natuur.” Tahnee vindt de natuur magisch, vooral maancycli, en ze houdt van dagdromen. Ze werkt daarnaast wel eens als Disneyprinses op feestjes. Haar happy place zijn gay bars.

Fractiemedewerker Partij voor de Dieren Overijssel & Landelijk Bestuurslid Organisatie PINK!

Ik ben Miroya (24) en ik sta op de lijst voor de Provinciale Staten Overijssel. In Overijssel valt veel winst te behalen. In de Staten hebben we geen jongeren, bijna geen lhbtqia+’ers en geen mensen van kleur, een heel saai zooitje dus. Ik ga heir verandering in brengen door de thema’s aan te kaarten die nu blijven liggen.

Mijn focus ligt op het inclusiever en toegankelijker maken van de beleidsstukken, website en social media, denk aan non-gendered taalgebruik en schrijven in B1 waar mogelijk. Ik ben de haas in de maraton als het gaat over dit thema binnen de partij en de provincie. Ik wil jongeren vertegenwoordigen, dit betekent dat ik aan de grijze laag in ons politiek stelsel duidelijk wil maken dat het niet om hun toekomst gaat, maar om die van ons. Wij, de jongeren, moeten dus aan het roer staan.

Verder ben ik gefocust op het lezen van veel RDA (raad dieren aangelegenheid) rapporten om te kijken hoe we beleid binnen de provincie diervriendelijker kunnen maken. Ik ga ervoor zorgen dat de provincie een voorbeeldrol inneemt door zelf (een deel) plantaardige lunch te serveren en voortaan dierenwelzijn meeneemt in beleid. Op naar een diervriendelijke en inclusieve samenleving!

Fractiemedewerker Partij voor de Dieren provincie Utrecht & Secretaris PINK! Utrecht

Fractiemedewerker Partij voor de Dieren gemeente Utrecht & Landelijk Bestuurslid Voorzitter PINK!

Hallo! Mijn naam is Xenia (zij/haar), ik ben 23 en ik sta op nummer 10 voor de Provinciale Staten in Utrecht. Ik vind Utrecht een prachtige provincie, maar weet ook dat dit niet voor iedereen zo is. Ik heb me kandidaat gesteld omdat ik een kritisch en jong geluid wil laten horen, en andere (queer) jongeren wil laten zien dat ze ertoe doen en ook mee mogen praten.

Ik wil me inzetten voor een diervriendelijker, groener, inclusiever en toegankelijker Utrecht. Zoals het regenboogbeleid voor scholen in de provincie, waarbij we echt moeten gaan praten mét mensen in plaats van over. Ook betaalbaar en goed openbaar vervoer is cruciaal. Nu rijden de nachtbussen tussen Utrecht Science Park en de binnenstad bijvoorbeeld niet, wat voor onveilige situaties zorgt. Dat moet anders!

En: een einde aan de bio-industrie betekent meer ruimte, die we kunnen gebruiken voor woningen en vooral voor de natuur. Kappen met kappen & kappen met dieren gebruiken! Dus stem 16 maart op mij, voor een leefbare planeet voor iedereen.

Voorzitter PINK! Utrecht

Ik heb me aangemeld voor de lijst omdat ik al vanaf jongs af aan sta voor mijn idealen. Ik ben altijd al bezig geweest met activisme, zodoende ben ik PINK! tegen gekomen. Via PINK! ben ik me meer gaan verdiepen in de politiek, specifiek hoe de Partij voor de Dieren te werk gaat. Nu ben ik op zoek naar mijn plek in de politiek. Als kandidaat krijg ik mee hoe de verkiezingsprocessen gaan en hoe een campagne in zijn werk gaat. Om zo te kijken waar op welke manier ik de partij kan ondersteunen. Voor PINK! ben ik actief in de afdeling Utrecht, de inclusiviteitswerkgroep, de educatiecommissie en de congresorganisatie.

Ik heb me kandidaat gesteld omdat ik het belangrijk vind dat jongeren beter worden vertegenwoordigd in de politiek. Nederland heeft te maken met veel crises die door de politiek veroorzaakt zijn, of waar de politiek een grotere rol in kan spelen om die op te lossen, zoals de klimaatcrisis, stikstofcrisis, en woningcrisis. Deze problemen raken vooral jongeren, maar wij hebben vaak weinig invloed op de politiek. Ik vind het daarom belangrijk om meer betrokken te raken bij te politiek, en de Partij voor de Dieren is de enige partij die een brede visie heeft om al deze problemen aan te pakken.

Ik ben erg gepassioneerd over dierenrechten, verduurzaming van steden en rechtvaardigheid. Ik wil me inzetten om Zuid-Holland inclusiever en duurzamer te maken, door steden en het platteland beter te verbinden en ongelijkheid tegen te gaan, bijvoorbeeld door OV gratis te maken en het percentage sociale huurwoningen te verhogen.

Landelijk Bestuurslid Pers & Promo PINK!

De Provinciale Staten zijn wat mij betreft dé plek waar de Partij voor de Dieren sterk vertegenwoordigd zou moeten zijn. Met name in Zuid-Holland is er een groener geluid nodig vanwege onder andere de lozing van giftige afvalstoffen door Chemours, de discutabele aanleg van WarmtelinQ en de (illegale) jacht.

Ook zijn de Provinciale Staten een vrij ‘grijze’ bestuurslaag, waardoor ik het belangrijk vind om mij als jongere verkiesbaar te stellen. Er worden veel lange termijnplannen gemaakt op het niveau van de provincie, dus lijkt het mij niet meer dan logisch dat jongeren daarover meebeslissen.

Zelf werk ik als onderwijskundige voor de TU Delft en ben ik landelijk bestuurslid Pers & Promo bij PINK!. Verder houd ik mezelf bezig met vegan koken, fietsvakanties, lezen en bedenken hoe ik me nog beter kan inzetten voor een duurzame, diervriendelijke toekomst voor iedereen! Daarnaast is Zuid-Holland echt ‘mijn’ provincie: ik ben geboren en getogen in Hellevoetsluis en woon (na een uitstapje naar Zeeland en Utrecht voor mijn studie) sinds 3,5 jaar in Den Haag.

Tijdens mijn studie ben ik de straat op gegaan en activist geworden. Ik mars, protesteer, schrijf, bezet en doe alles waarvan ik hoop dat het bijdraagt aan een klimaatrechtvaardige samenleving. Omdat ik 24 jaar wil zijn op de manier dat mijn ouders 24 waren. Ze werden verliefd, reisden de wereld rond en droomden over hun toekomst. Zij konden leven en naïef zijn op een manier die ik me nu eigenlijk niet meer kan veroorloven. Ik weet het nog goed, ik was op uitwisseling in Californië toen ik een bericht kreeg met de boodschap dat wetenschappers waarschuwden dat we nog maar 12 jaar de tijd hadden om onze samenleving en economie radicaal te veranderen. Alléén dan maakte we nog een kans om de ergste verwoesting van de klimaatcrisis te voorkomen. Een paar weken later kleurde de lucht een week lang oranje vanwege de ergste bosbranden in de geschiedenis van de staat. Niet lang daarna verloor ik twee jaar van mijn studentenleven aan een pandemie. Er is een omslag nodig zodat ik weer jong kan zijn. Zodat jonge mensen zoals ik weer zorgeloos verliefd kunnen worden, kunnen reizen, studeren, lezen, en alle andere dingen die je hoort te doen als je 24 jaar oud bent.

De beslissingen die bepalen of we in 2030 of 2050 nog een leefbare provincie en aarde hebben worden in de komende zeven jaar genomen. Ik spreek of schrijf deze zin al een paar jaar uit en schrik van hoe snel de tijd gaat en hoe weinig we in die tijd hebben veranderd. De beweging voor climate justice moet vertegenwoordigd worden in de lokale politiek en daarom ben ik kandidaat voor de Provinciale Staten van Zuid-Holland.

Secretaris Partij voor de Dieren werkgroep Zeeland

Mijn naam is Annerie van Gorsel. Ik ben 30 jaar, en ik woon samen met Poes in Hulst. Sinds januari 2020 ben ik actief binnen de Partij voor de Dieren werkgroep Zeeland. Op dit moment vervul ik de secretarisfunctie. Ik ben veelal contactpersoon en ik ondersteun bij tal van zaken. Daarnaast grijp ik me graag vast in onderwerpen die lokaal spelen en houd ik me bezig met projecten in Zeeland van de grond te krijgen.

De eerste keer dat ik op de Partij voor de Dieren stemde deed ik dit hoofdzakelijk vanwege het dierenleed dat keer op keer voorbij kwam. De partij geeft immers als enige een stem aan deze groep waar anders slechts met euro-ogen naar gekeken wordt. Maar in de jaren dat ik mij nu actief inzet ben ik tot de conclusie dat de PvdD veel meer bij mij past dan enkel door de rechtvaardiging omwille van dieren. Het gaat over zorg dragen voor de aarde, zorgen voor alles wat erop leeft; dat waar de mens ook onderdeel van is.

De omgang met onze wereld is nu van desastreuze aard. De drang naar economische groei zorgt voor een enorm verlies van biodiversiteit, gevolgd door klimaatopwarming waarvan de effecten al sterk merkbaar zijn. Zeeland, onze provincie, biedt ook een enorme verscheidenheid van ecosystemen, planten- en diersoorten die we horen te beschermen van onze verwoestende omgang ermee. Ik wil me dan ook inzetten voor een diervriendelijk en groen Zeeland waarin de natuur niet beschermd hóéft te worden.