Verzoek benoeming rapporteur vanuit commissie BiZa voor het monitoren van de uitvoering van het burgerforum klimaat- en energiebeleid

Inhoudsopgave

  1. Kerngegevens
  2. Tekst
  3. EU Monitor

1.

Kerngegevens

Officiële titel Verzoek benoeming rapporteur vanuit commissie BiZa voor het monitoren van de uitvoering van het burgerforum klimaat- en energiebeleid
Document­datum 17-05-2023
Publicatie­datum 17-05-2023
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

.1

V

Twe e d e Ka m e r EZK

DER STATEN-GENERAAL

Aan de voorzitter van de vaste commissie voor Binnenlandse Zaken

Plaats en datum: Den Haag, 17 mei 2023

Betreft: Verzoek benoeming rapporteur vanuit commissie BiZa voor het monitoren van de

uitvoering van het burgerforum klimaat- en energiebeleid

Ons kernmerk

Geachte mevrouw Hagen,

Namens de commissie voor Economische Zaken en Klimaat vraag ik uw aandacht voor het volgende.

Op dit moment ligt bij het Presidium het voorstel om het kabinet een briefte doen toekomen waarin een aantal randvoorwaarden aan de opzet en uitvoering van een nationaal burgerforum klimaat- en energiebeleid zijn opgenomen. In de genoemde brief wordt voorgesteld afspraken te maken over de wijze waarop Kamer en kabinet betrokken blijven tijdens de uitvoering van het burgerforum. Zo wordt gesteld dat vanuit Kamer rapporteurs kunnen worden benoemd die de uitvoering volgen. Daarbij zal het uitsluitend gaan over het procesverloop en niet over de inhoud om zo inhoudelijke sturing te voorkomen.

Vooruitlopend op de besluitvorming inzake de instelling van een burgerforum heeft de commissie voor Economische Zaken en Klimaat reeds een rapporteur uit haar gelederen benoemd, te weten het lid Erkens. Aangezien de commissie voor Binnenlandse Zaken belast is met nieuwe vormen van burgerparticipatie en democratische vernieuwing, zou de commissie voor Economische Zaken en Klimaat het zeer op prijs stellen indien uw commissie voor een tweede rapporteur zou willen benoemen.

Met vriendelijke groet,

De griffier van de commissie, D.S. Nava

Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag

  • T. 
    070-3182211

 
 
 
 

3.

EU Monitor

Met de EU Monitor volgt u alle Europese dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.

De EU Monitor is ook beschikbaar in het Engels.