Verslag houdende lijst van vragen inzake wijziging van de begrotingsstaten van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (VII) voor het jaar 2023 (wijziging samenhangende met de Voorjaarsnota) (36350-VIII)

1.

Kerngegevens

Officiële titel Verslag houdende lijst van vragen inzake wijziging van de begrotingsstaten van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (VII) voor het jaar 2023 (wijziging samenhangende met de Voorjaarsnota) (Kamerstuk 36350-VIII)
Document­datum 06-06-2023
Publicatie­datum 06-06-2023
Nummer NDS1094197
Kenmerk kenmerk NDS1094197
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

2023D23539 VERSLAG HOUDENDE EEN LIJST VAN VRAGEN

De vaste commissie voor Digitale Zaken heeft een aantal vragen voorgelegd aan de bewindspersonen van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties, Economische Zaken en Klimaat en Justitie en Veiligheid over de wijziging van de begrotingsstaten van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (VII) voor het jaar 2023 (Wijziging samenhangende met de Voorjaarsnota, Kamerstuk 36 350 VII), Wijziging van de begrotingsstaten van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (XIII) voor het jaar 2023 (Wijziging samenhangende met de Voorjaarsnota, Kamerstuk 36 350 XIII), Wijziging van de begrotingsstaten van het Ministerie van Justitie en Veiligheid (VI) voor het jaar 2023 (Wijziging samenhangende met de Voorjaarsnota, Kamerstuk 36 350 VI)

De voorzitter van de commissie,

Kamminga

De adjunct-griffier van de commissie,

Muller

nds-tk-2023D23539

Vragen inzake wijziging van de begrotingsstaten van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (VII) voor het jaar 2023 (wijziging samenhangende met de Voorjaarsnota)

Nr Vraag

1    Hoeveel wordt er door het Ministerie van BZK ingehuurd aan extern ICT-personeel in fte en in bedrag? Graag een uitsplitsing per jaar van 2018 tot nu.

2    Hoeveel wordt er door de verschillende agentschappen ingehuurd aan extern ICT-personeel in fte en in bedrag? Graag een uitsplitsing per jaar van 2018 tot nu.

3    Hoeveel middelen worden er via het Gemeentefonds voor DigiD en andere ICT-omgevingen overgemaakt?

Vragen inzake wijziging van de begrotingsstaten van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (XIII) voor het jaar 2023 (wijziging samenhangende met de Voorjaarsnota)

Nr Vraag

4    Hoeveel middelen zijn er sinds de oprichting van de MKB-Innovatiestimulering Topsectoren (MIT) uitgekeerd en hoeveel aanspraak is erop gemaakt?

5    Hoeveel calls waren er in 2022 op het budget onder het Deep Tech Fund?

6    Hoeveel fte (en voor hoeveel euro) huurt het Ministerie van EZK ICT-personeel extern in?

7    Hoeveel gebruik is er in totaal gemaakt van omscholingstrajecten op het gebied van ICT door het Ministerie van EZK?

8    Hoeveel middelen zijn er sinds de start van dit kabinet uitgegeven aan de versteviging van cybersecurity van het MKB?

9    Hoe groot is de extra stroombelasting van de toegenomen Artificiële Intelligentie (AI) in Nederland?

10    Wat is de reden dat de uitgaven voor het Nationaal Groeifonds-project AiNed met name in latere jaren (t/m 2027) worden verwacht? Welke gevolgen heeft deze verschuiving van uitgaven voor de beleidsdoelen?

Vragen inzake wijziging van de begrotingsstaten van het Ministerie van Justitie en Veiligheid (VI) voor het jaar 2023 (wijziging samenhangende met de Voorjaarsnota)

Nr Vraag

11    Waar worden de gelden voor cybersecurity (oplopend tot 38,7 mln vanaf 2027) precies aan besteed?

12    Hoeveel middelen zijn er aan het cybersecuritybudget toegekend naar aanleiding van de motie-Hermans (Kamerstuk 35 788, nr. 120).

13    Zijn de middelen voor onderhoud en vervanging van het C2000 communicatienetwerk gedekt binnen de huidige begroting?

14    Waarom wordt het budget voor het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) in de 1e suppletoire begroting van het Ministerie van Justitie en Veiligheid verlaagd met bijna € 20 miljoen en welke gevolgen heeft dit voor de uitvoering van de wettelijke taak van het NCSC?

Overkoepelende vragen die betrekking hebben op de drie bovenstaande begrotingsstaten

Geen vragen.

2


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

EU Monitor

Met de EU Monitor volgt u alle Europese dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.

De EU Monitor is ook beschikbaar in het Engels.