Artikelen bij COM(2020)576 - Wijziging tussentijdse partnerschapsovereenkomst met de Stille-Oceaanstaten met het oog op toetreding van Samoa en de Salomonseilanden en toekomstige toetredingen

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.



Artikel 1

1. De ondertekening van de overeenkomst tot wijziging van de tussentijdse partnerschapsovereenkomst tussen de Europese Gemeenschap, enerzijds, en de Stille-Oceaanstaten, anderzijds, met het oog op de toetreding van de Onafhankelijke Staat Samoa en de Salomonseilanden en toekomstige toetredingen van andere eilandstaten in de Stille Oceaan wordt namens de Unie goedgekeurd, onder voorbehoud van de sluiting van die overeenkomst.

2. De tekst van de te ondertekenen overeenkomst is aan dit besluit gehecht.

Artikel 2

Het secretariaat-generaal van de Raad stelt het volmachtinstrument op dat de persoon (personen) die daartoe door de onderhandelaar voor de overeenkomst is (zijn) aangewezen, machtiging verleent de overeenkomst, onder voorbehoud van de sluiting ervan, te ondertekenen.

Artikel 3

In afwachting van de inwerkingtreding wordt de tussentijdse partnerschapsovereenkomst krachtens artikel 76, lid 2, ervan voorlopig toegepast vanaf de dag van de ondertekening.

Artikel 4

Dit besluit treedt in werking op de datum van de vaststelling ervan.