Toelichting bij COM(2013)612 - Standpunt EU over het reglement van orde van het Comité, ingesteld bij de Overeenkomst met Moldavië over geografische aanduidingen van landbouwproducten en levensmiddelen

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

ACHTERGROND VAN HET VOORSTEL

In artikel 11 van de overeenkomst tussen de EU en de Republiek Moldavië inzake de bescherming van geografische aanduidingen van landbouwproducten en levensmiddelen, die op 1 april 2013 in werking is getreden, is voorzien in de instelling van een Gemengd Comité. Het Gemengd Comité heeft tot taak toezicht te houden op de ontwikkeling van de overeenkomst en de samenwerking en dialoog op het gebied van geografische aanduidingen tussen de EU en Moldavië te intensiveren.

Overeenkomstig artikel 11, lid 2, van de overeenkomst stelt het Gemengd Comité zijn eigen reglement van orde vast. Dit reglement van orde moet worden gebaseerd op het ontwerpbesluit van het Gemengd Comité, dat aan het besluit is gehecht. Het voorgestelde reglement is al goedgekeurd door de autoriteiten van de Republiek Moldavië en volgt de standaardtekst voor dit soort overeenkomst.