Overwegingen bij COM(2009)418 - Standpunt van de EG over het reglement van orde voor geschillenbeslechting en de gedragscode voor scheidsrechters, als bedoeld in de economische partnerschapsovereenkomst tussen de Cariforum-staten en de EG

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

 
 
(1) De economische partnerschapsovereenkomst tussen de Cariforum-staten, enerzijds, en de Europese Gemeenschap en haar lidstaten, anderzijds, werd op 15 oktober 2008 ondertekend en wordt vanaf 29 december 2008 voorlopig toegepast.

(2) Ingevolge artikel 216 van die overeenkomst moet de Gezamenlijke Raad Cariforum-EG een reglement van orde voor de beslechting van geschillen in het kader van de overeenkomst vaststellen. In artikel 221, lid 2, van de overeenkomst wordt verwezen naar een aan het reglement van orde te hechten gedragscode voor scheidsrechters.

(3) De Gemeenschap moet haar standpunt bepalen met betrekking tot de goedkeuring van het reglement van orde voor geschillenbeslechting en de gedragscode voor scheidsrechters in de Gezamenlijke Raad Cariforum-EG.