Overwegingen bij JOIN(2014)30 - Beperkende maatregelen in verband met de acties van Rusland die de toestand in Oekraïne destabiliseren

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

 
 
(1) Verordening (EU) nr. 269/2014 van de Raad geeflt uitvoering aan de bij Besluit 2014/145/GBVB vastgestelde maatregelen. Deze maatregelen omvatten de bevriezing van tegoeden en economische middelen van bepaalde natuurlijke personen, rechtspersonen, entiteiten en lichamen, en beperkingen op bepaalde investeringen, als antwoord op de illegale inlijving van de Krim en Sebastopol.

(2) Op 22 juli 2014 besloot de Raad dat, indien Rusland niet antwoordt op de eisen die werden gesteld in de conclusies van de Europese Raad van 27juni2014 en in zijn eigen conclusies van 22 juli, hij bereid zou zijn om onverwijld nog meer significante beperkende maatregelen aan te nemen. Het is daarom passend aanvullende beperkende maatregelen toe te passen teneinde Rusland een hogere prijs te laten betalen voor zijn acties die de territoriale integriteit, soevereiniteit en onafhankelijkheid van Oekra'ine ondermijnen, en teneinde een vreedzame oplossing van deze crisis te ondersteunen. Deze maatregelen worden voortdurend geevalueerd en kunnen worden opgeschort of ingetrokken, of aangevuld met andere beperkende maatregelen, afhankelijk van de ontwikkelingen ter plaatse.

GESCHRAPT

DECLASSIFIED PART j

on 0 3 FEB 2015

_ __—-.-,-,--

PB L [...]van [...], biz. [...].
NL

NL