Overwegingen bij JOIN(2018)25 - Standpunt EU in de Commissie met Australië over besluiten over reglement van orde en de vaststelling van de mandaten van de subcommissies en werkgroepen

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

 
 
(1) De kaderovereenkomst tussen de Europese Unie en haar lidstaten, enerzijds, en Australië, anderzijds 2 (hierna 'de overeenkomst' genoemd), werd op 7 augustus 2017 in Manilla ondertekend en wordt sinds […] voorlopig toegepast.

(2) Uit hoofde van artikel 56, lid 1, van de overeenkomst wordt een Gemengde Commissie opgericht om de tenuitvoerlegging van de overeenkomst te vergemakkelijken (hierna de 'Gemengde Commissie' genoemd).

(3) Krachtens artikel 56, lid 4, van de overeenkomst moet de Gemengde Commissie haar eigen reglement van orde vaststellen en kan zij subcommissies en werkgroepen oprichten om specifieke kwesties te behandelen.

(4) Om de doeltreffende uitvoering van de overeenkomst te waarborgen, moeten het reglement van orde en de mandaten van de subcommissies en werkgroepen van de Gemengde Commissie zo snel mogelijk worden vastgesteld.

(5) Het standpunt van de Unie in de Gemengde Commissie moet derhalve worden gebaseerd op de aangehechte ontwerpbesluiten van de Gemengde Commissie,