Regeringsverklaring Balkenende-II op 11 juni

donderdag 5 juni 2003, 12:42

Minister-president Balkenende i zal op woensdag 11 juni vanaf 11.00 uur de regeringsverklaring van zijn tweede kabinet i presenteren in de Tweede Kamer. Met het uitspreken van de regeringsverklaring door de minister-president presenteert het nieuwe kabinet zich in de Tweede Kamer. Door de regeringsverklaring wordt de Kamer formeel op de hoogte gesteld van de plannen van het kabinet van CDA, VVD en D66.

Aansluitend op de presentatie vindt het debat over de regeringsverklaring plaats. Per fractie is 12 minuten spreektijd uitgetrokken. In het debat verdedigt de minister-president de plannen van het nieuwe kabinet en legt hij verantwoording af voor het verloop van de formatie. Aan het eind van dit debat zal blijken of het nieuwe kabinet kan rekenen op voldoende steun in de Tweede Kamer.

Het antwoord van de regering staat gepland voor donderdagochtend 12 juni, aansluitend op de regeling van werkzaamheden om 10.15 uur.

De regeringsverklaring is de laatste stap in de kabinetsformatie i, voordat het kabinet werkelijk begint aan haar regeerperiode, die zonder verdere crises maximaal vier jaar kan duren.

bron: Voorlichting Tweede Kamer; Regering.nl