J. (John) Dalli

foto J. (John) Dalli
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
Met dank overgenomen van Europa Nu.

De Maltees i John Dalli (1948) was van februari 2010 tot oktober 2012 lid van de Europese Commissie i, belast met gezondheid en consumentenbeleid. Hij was daarvoor minister van Sociaal Beleid namens de centrumrechtse Nationalistische Partij. Dalli werkte aanvankelijk als accountant en had financiële functies bij een Amerikaans textielbedrijf in Malta. In 1987 werd Dalli parlementslid. Hij bekleedde diverse ministersposten, zoals die van financiën en Buitenlandse Zaken en Bevordering van investeringen. In 2004 trad hij af vanwege beschuldigingen over machtsmisbruik, maar in 2007 werd hij volledig gerehabiliteerd. Hij trad in 2012 af als eurocommissaris na aantijgingen over het inzetten van zijn netwerk en invloed ten faveure van een Maltese tabaksproducent.

in de periode 2010-2012: lid Europese Commissie

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.