Besluit 2007/344 - Geharmoniseerde beschikbaarheid van informatie over spectrumgebruik in de EG

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

1.

Stand van zaken

Deze beschikking is op 17 mei 2007 gepubliceerd en is op 16 mei 2007 in werking getreden.

2.

Kerngegevens

officiële titel

2007/344/EG: Beschikking van de Commissie van 16 mei 2007 inzake de geharmoniseerde beschikbaarheid van informatie over spectrumgebruik in de Gemeenschap (Kennisgeving geschied onder nummer C(2007) 2085) (Voor de EER relevante tekst )

officiële Engelstalige titel

2007/344/EC: Commission Decision of 16 May 2007 on harmonised availability of information regarding spectrum use within the Community (notified under document number C(2007) 2085) (Text with EEA relevance )
 
Rechtsinstrument Beschikking
Wetgevingsnummer Besluit 2007/344
Celex-nummer i 32007D0344

3.

Key dates

Document 16-05-2007
Bekendmaking in Publicatieblad 17-05-2007; Special edition in Croatian: Chapter 13 Volume 047,OJ L 129, 17.5.2007
Inwerkingtreding 16-05-2007; in werking datum kennisgeving
01-01-2008; in werking zie art 5
Einde geldigheid 31-12-9999
Kennisgeving 16-05-2007

4.

Wettekst

17.5.2007   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

L 129/67

 

BESCHIKKING VAN DE COMMISSIE

van 16 mei 2007

inzake de geharmoniseerde beschikbaarheid van informatie over spectrumgebruik in de Gemeenschap

(Kennisgeving geschied onder nummer C(2007) 2085)

(Voor de EER relevante tekst)

(2007/344/EG)

DE COMMISSIE VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN,

Gelet op het Verdrag tot oprichting van de Europese Gemeenschap,

Gelet op Beschikking nr. 676/2002/EG van het Europees Parlement en de Raad van 7 maart 2002 inzake een regelgevingskader voor het radiospectrumbeleid in de Europese Gemeenschap (radiospectrumbeschikking) (1), en met name op artikel 4, lid 3,

Overwegende hetgeen volgt:

 

(1)

Beschikking nr. 676/2002/EG (Radiospectrumbeschikking) bepaalt dat de lidstaten ervoor zorgen dat hun nationale radiofrequentietoewijzingstabel en informatie over rechten, voorwaarden, procedures, bijdragen en heffingen met betrekking tot het gebruik van het radiospectrum bekend worden gemaakt, indien die informatie relevant is om het in artikel 1 van die beschikking omschreven doel te bereiken. Zij zorgen er tevens voor dat deze informatie actueel wordt gehouden en treffen maatregelen om passende gegevensbanken te ontwikkelen waarmee deze informatie beschikbaar kan worden gesteld voor het publiek, in voorkomend geval in overeenstemming met de desbetreffende krachtens artikel 4 van die beschikking getroffen harmonisatiemaatregelen.

 

(2)

Uit een in opdracht van de Commissie uitgevoerde studie (2) bleek dat ondanks eerdere inspanningen, de informatie over het gebruik van spectrum die door de lidstaten aan het publiek beschikbaar wordt gesteld, nog steeds verschillen vertoont wat betreft de gedetailleerdheid, het formaat, de toegankelijkheid en de frequentie waarmee zij wordt bijgewerkt. Dergelijke verschillen kunnen gevolgen hebben voor het bedrijfsleven, de investeringsplannen en de besluitvorming in de context van een interne markt voor producten en diensten, alsmede voor de productie. Informatie over voorwaarden voor spectrumgebruik kan de participatie van kleine en middelgrote ondernemingen verder vergemakkelijken en de duurzame groei van de elektronische communicatiesector in het algemeen onrechtstreeks steunen.

 

(3)

De beschikbaarheid van passende informatie is van fundamenteel belang voor een betere regelgeving. Om overbodige beperkende maatregelen te kunnen schrappen en de handel in radiospectrumgebruiksrechten te kunnen invoeren is duidelijke, betrouwbare en actuele informatie over het reële gebruik nodig.

 

(4)

Met behulp van een centraal informatiepunt zou op eenvoudige wijze toegang kunnen worden verleend tot een gebruiksvriendelijk aanbod van spectruminformatie in de hele Gemeenschap. Deze informatie zou met het oog op de doelmatigheid in een geharmoniseerd formaat moeten worden aangeboden en voor alle lidstaten inhoudelijk gelijk moeten zijn en door de nationale databanken middels moderne automatische uploadfaciliteiten moeten kunnen worden verzonden, zodat geen extra personele middelen nodig zijn om nationale gegevens in het centrale informatiepunt in te voeren.

 

(5)

De lidstaten en het bedrijfsleven zijn het er in grote lijnen over eens dat gebruik moet worden gemaakt van het systeem dat is opgezet door het Europees Bureau voor Radiocommunicatie (ERO — European Radiocommunications Office) (3). Met dit ERO frequentie-informatiesysteem (EFIS — ERO Frequency Information System), dat door het publiek op het internet kan worden geraadpleegd, kan officiële spectruminformatie in Europa worden opgezocht en worden vergeleken, voor zover deze informatie door de nationale overheden is ingevoerd. Dit systeem zou door alle lidstaten moeten worden gebruikt.

 

(6)

Op 8 december 2005 gaf de Commissie de Europese Conferentie van de PTT-administraties (CEPT — European Conference of...


Lees meer

Deze wettekst is overgenomen van EUR-Lex.

 

5.

Bronnen en disclaimer

Zie voor uitgebreidere informatie eventueel ook de volgende voor dit dossier gebruikte bronnen:

Dit dossier wordt iedere nacht automatisch samengesteld op basis van bovenstaande dossiers. Hierbij is aan de technische programmering veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

 

6.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met de juridische context, de Europese rechtsgrond, een overzicht van verwante dossiers en de betrokken zaken van het Europees Hof van Justitie.

De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de EU Monitor van PDC Informatie Architectuur.

7.

EU Monitor

Met de EU Monitor volgt u alle Europese dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.

De EU Monitor is ook beschikbaar in het Engels.