Dr. K. (Kristalina) Georgieva

Met dank overgenomen van Europa Nu.

De Bulgaarse i Kristalina Georgieva (1953) was in 2010-2017 lid van de Europese Commissie i. Vanaf november 2014 was zij in de Commissie-Juncker i vicevoorzitter en commissaris belast met begroting en personeelsbeleid. In de Commissie-Barroso i (2010-2014) had zij de portefeuille humanitaire hulp. Mevrouw Georgieva werkte sinds 1993 bij de Wereldbank i en was vicepresident van die bank. Zij is een deskundige op het gebied van duurzame ontwikkeling, was hoogleraar in Sofia en bekleedde wereldwijd gasthoogleraarschappen aan diverse universiteiten. Mevrouw Georgieva behoort tot de centrumrechtse GERB. Sinds 1 oktober 2019 is zij directeur van het IMF.

in de periode 2010-heden: directeur IMF, lid Europese Commissie, vicevoorzitter Europese Commissie

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.