Ed Anker bij UvA en HvA debat, Amsterdam

datum 20 april 2010 20:00
plaats Amsterdam
aanwezigen E.W. (Ed) Anker i e.a.
organisatie ChristenUnie (CU) i

Dinsdag 20 april debateert Ed Anker in Amsterdam met Kamerleden van andere partijen over een breed scala aan onderwerpen. Het debat wordt namelijk ingericht aan de hand van stellingen van studenten van de Universiteit van Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam.

Vanaf 19.30 uur is de inloop van studenten. In de aula van de leeuwenburg wordt op de schermen introductie filmpjes vertoond. Onder andere interviews met studenten van de UvA en de HvA hoe zij over politiek denken. Tijdens de inloop draait DJ Joshua Walter van Jimmy Woo (populair bij studenten) wat relax muziek met een saxofonist.

Vanaf 20.00 uur zal Jim Jansen (hoofdredacteur van de Folia) een introductie van de avond geven. Hier zullen 2 hoogleraren van de het eerste half uur het politieke systeem in Nederland uitleggen en hier worden de vragen beantwoord van studenten (via SMS en Twitter). Vlak voor 20.30 wordt getoond hoeveel zetels de partijen nu hebben en wat het is volgens de laatste peilingen.

Om 20.30 start het Debat. Jort Kelder introduceert de aanwezig politici. De stelling wordt geprojecteerd op het scherm en meteen verspreid op twitter. De politici gaan met elkaar in debat over de stelling. Na elke stelling geven de studenten aan met hoeveel procent ze het eens of oneens zijn. Per stelling wordt ook gepeild wie er de beste argumenten heeft gegeven. De stellingen worden twee weken van te voren verstuurd. Om het debat helder te houden krijgt iedere partij de tijd om goed op een stelling te reageren. Daarna volgt een oproep dat er om 23.00 uur de virtuele stemming zal plaats vinden, welke partij wint er volgens de UvA en HvA studenten. Het einde van het debat wordt ingeluid als de DJ van Jimmy Woo begint te spelen.


1.

ChristenUnie (CU)

De ChristenUnie is een christelijke partij, met op sociaal en ecologisch gebied progressieve en op ethisch gebied behoudender standpunten. Politiek leider van de ChristenUnie is sinds januari 2023 Mirjam Bikker i. De partij ontstond in januari 2000 als samenwerkingsverband tussen het Gereformeerd Politiek Verbond i (GPV) en de Reformatorische Politieke Federatie i (RPF). Per 22 januari 2000 zijn de partijen gefuseerd.

De partij behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i drie zetels. Dat aantal is twee zetels lager dan het aantal dat in 2021 werd behaald. De partij heeft drie zetels in de Eerste Kamer en één zetel in het Europees Parlement.

2.

Meer over...