Werkbezoek ChristenUnie grensoverschrijdend vervoer in Zuid Limburg, Aken - EU monitor

EU monitor
Donderdag 2 april 2020
kalender

Werkbezoek ChristenUnie grensoverschrijdend vervoer in Zuid Limburg, Aken

Elisenbrunnen in Aken, Duitsland
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 29 mei 2010 10:00
plaats Aken, Duitsland
aanwezigen G.P.J. (Ger) Koopmans i, E.A. (Ernst) Cramer i e.a.
organisatie ChristenUnie (CU) i

Op zaterdag 29 mei brengt Ernst Cramer, lid van de Tweedekamer voor de ChristenUnie belast met o.a. vervoer, een werkbezoek aan Zuid Limburg. ’s Morgens bezoekt Cramer Heerlen en Aken om te overleggen over het verbeteren van het openbaar vervoer tussen deze steden. Ernst Cramer heeft recent samen met Ger Koopmans een initiatiefnota geschreven over grensoverschrijdend vervoer. Verder bezoekt Ernst Cramer ’s middags nog het klooster in Wittem om o.a. te praten over de verschillen en overeenkomsten tussen de Rooms Katholieke kijk op het leven en de politieke visie van de ChristenUnie.


1.

ChristenUnie (CU)

De ChristenUnie is een christelijke partij, met op sociaal en ecologisch gebied progressieve en op ethisch gebied behoudender standpunten. Politiek leider van de ChristenUnie is Gert-Jan Segers i. De huidige partijvoorzitter is Piet Adema.

De partij ontstond in januari 2000 als samenwerkingsverband tussen het Gereformeerd Politiek Verbond i (GPV) en de Reformatorische Politieke Federatie i (RPF). Per 1 januari 2004 zijn de partijen gefuseerd. Sinds 15 maart 2001 opereerden de fracties van deze partijen al onder naam ChristenUnie in de Tweede Kamer i. Ook in de Eerste Kamer i bestond al sinds 2001 een fractie van de ChristenUnie.

2.

Meer over...