Discussieer mee over de toekomst van de publieke sector

Met dank overgenomen van R.H.A. (Ronald) Plasterk i, gepubliceerd op vrijdag 23 september 2011.
Discussieer mee over de toekomst van de publieke sector
Bron: Partij van de Arbeid

Op maandag 10, woensdag 12 en donderdag 13 oktober gaan we graag met je in debat over een uitermate belangrijk thema: de toekomst van de publieke sector. Sinds begin dit jaar is een commissie onder mijn leiding bezig met het ontwikkelen van een hernieuwde sociaaldemocratische visie op de publieke zaak. Door werkbezoeken, gesprekken met burgers en professionals en bijeenkomsten met onze bestuurders hebben we de praktijk van de publieke sector verkend.

We zijn op bezoek geweest bij scholen, spraken daar leerlingen, leraren en ouders om van hen te horen wat goed gaat en waar het beter moet. We hebben vanuit de dagelijkse praktijk van bewoners, wijkagenten en jongerenwerkers gepraat over het gevoel van onveiligheid dat mensen ervaren op straat. We hoorden met hoeveel toewijding mensen in de ouderenzorg werken en hoe lastig het soms is om zorg te verlenen als er te weinig personeel is, of als er te veel regels zijn. We zagen hoe, ondanks alle goede bedoelingen van mensen die zich inzetten voor de publieke zaak, burgers zich soms toch niet gehoord voelen. En we hoorden over baanbrekende initiatieven, onorthodoxe plannen en nieuwe aanpakken.

Wat we de afgelopen maanden hoorden en zagen hebben we langs de meetlat van onze sociaaldemocratische waarden gelegd. Voor ons staat het belang van een toegankelijke, betaalbare en goede publieke sector voorop. Een publieke sector waarin we onze gezamenlijke en gedeelde belangen organiseren.

Vanuit de opgedane kennis en inzichten legt het Partijbestuur op het congres van januari 2012 een resolutie aan de leden voor met onze toekomstvisie op de publieke zaak. In de resolutie werken we die visie uit: we willen onze politici, bestuurders, professionals en gebruikers perspectief bieden op een vernieuwde en vernieuwende publieke sector vanuit een praktische invalshoek.

We willen jou daar ook graag over horen. Daarom deze debatten. Jouw inzichten en aanbevelingen worden gebruikt om de concept-resolutie aan te scherpen en te verrijken. De avonden starten met een korte inleiding en een introductie van de resolutie door korte films. Daarna gaan we samen het debat aan waarbij natuurlijk ook de commissie is vertegenwoordigd. Het debat onderbreken we een klein moment voor een prikkelende column van een bekende opiniemaker.

We nodigen je ook graag uit voor een andere bijzondere bijeenkomst. Afgelopen zomer hebben we iedereen opgeroepen om via Queetz (een vorm van crowdsourcing op internet) ideeën aan te leveren om de veiligheid in zijn buurt of straat te verbeteren. Jullie hebben, samen met ons, de vijf beste ideëen uitgekozen. Op zaterdag 15 oktober is het PvdA #Queetz Festival waar de winnaars hun winnende ideeën kunnen toelichten. Hier kun je met elkaar en met experts in debat over hoe we Nederland veiliger maken. Met o.a. Maurice de Hond, Ahmed Marcouch en Myrthe Hilkens. De volledige programma’s volgen zo snel mogelijk op deze site. We hopen je op een of meer van de bijeenkomsten te mogen begroeten!

Je kan voor deze bijeenkomsten reserveren via de telefonische reserveerlijn van de PvdA: 0900-9553. Voor aanmelding heb je het nummer van deze bijeenkomsten nodig, deze vind je per bijeenkomst onderaan deze uitnodiging. Hou ook je relatienummer en postcode bij de hand. Als je geen relatienummer hebt, dan word je doorverbonden met een van onze medewerkers van de Ledenadministratie (tijdens kantooruren). Voor het Queetz festival kan je je tevens aanmelden via Facebook: facebook.com/pvdaqueetz.

Maandag 10 oktober

Engels Grandcafé

Groothandelsgebouw

Stationsplein 45

Rotterdam

19.30 uur - 22.00 uur

Aanmeldnummer 5757

Woensdag 12 oktober

Regardz Gele Kegels

Kennedyplein 1-5

Eindhoven

19.30 - 22.00 uur

Aanmeldnummer 5758

Donderdag 13 oktober

Nieuwe Buitensociëteit

Stationsplein 1

Zwolle

19.30 - 22.00 uur

Aanmeldnummer 5759

Zaterdag 15 oktober

PvdA #Queetz Festival over veiligheid

Pakhuis de Zwijger

Piet Heinkade 179

Amsterdam

15.00 - 17.30 uur

Aanmeldnummer 5760