'Parlementarium': Europees Parlement opent nieuw bezoekerscentrum

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP) i, gepubliceerd op vrijdag 23 september 2011, 16:33.

Wilt u meer weten over de rol van de enige EU instelling waarvan de leden direct verkozen worden door de Europese burgers? Het gloednieuwe bezoekerscentrum van het Europese Parlement in Brussel biedt u een unieke blik op het werk van de Europarlementsleden en hoe hun werk uw dagelijkse leven beïnvloedt. Het Parlementarium zal toegankelijk zijn voor het publiek op vrijdag 14 Oktober om 10 uur.

Het is het enige bezoekerscentrum dat volledig toegankelijk is in 23 talen.

U wordt doorheen de hoogtechnologische tentoonstelling geloodst door een elektronische multimediagids die u door het verleden, heden en de toekomst van het Parlement en de Europese Unie leidt.

"De tentoonstelling bewijst dat Europa een lange weg heeft afgelegd: het heeft twee oorlogen doorstaan, een verdeeld continent samengebracht en neemt nu deel aan een gezamenlijk politiek project waarvan ik overtuigd ben dat het zal bloeien en de problemen waar we momenteel mee te kampen hebben, zal overwinnen.

Door middel van vernieuwende en vermakende multimediatoepassingen kunnen zowel kinderen als volwassenen het Europees Parlement op een unieke en interactieve manier leren kennen. Informatie, educatie en entertainment worden hier gecombineerd.

Het Parlementarium wordt geopend voor het publiek op 14 oktober, maar u krijgt hier al een voorsmaakje via de foto's en door op de link te klikken naar de nieuwe bezoekerspagina.

Neem ook deel aan onze Facebookwedstrijd en win een bezoek aan het centrum tijdens een speciale VIP opening op 11 oktober. Registreren dient te gebeuren voor zondag 25 september, op de Facebookpagina van het EP.

Praktische informatie:

  • Openingsdagen: 7/7 (gesloten op maandagochtend). Gesloten op 1 januari, 1 mei, 1 november en 24, 25 en 31 december.
  • Toegang is gratis
  • Talen: multimediagids in 23 talen
  • Het Parlementarium beschikt ook over voorzieningen voor mensen met lichamelijke, gehoor- of zichtbeperkingen.

Adres

Parlamentarium - Het Bezoekerscentrum van het Europees Parlement

Europees Parlementt

Wiertzstraat 60

Willy Brandt gebouw

B-1047 Brussel

REF. : 20110922STO27176

Nadere informatie :