2008/128/EG: Besluit nr. 1/2008 van het Interimcomité EG-Montenegro van 22 januari 2008 betreffende het reglement van orde van het comité, met inbegrip van de taakomschrijving en de structuur van de subcomités EG-Montenegro

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

1.

Stand van zaken

Deze overig is op 19 februari 2008 gepubliceerd en is op 22 januari 2008 in werking getreden.

2.

Kerngegevens

officiële titel

2008/128/EG: Besluit nr. 1/2008 van het Interimcomité EG-Montenegro van 22 januari 2008 betreffende het reglement van orde van het comité, met inbegrip van de taakomschrijving en de structuur van de subcomités EG-Montenegro

officiële Engelstalige titel

2008/128/EC: Decision No 1/2008 of the EC-Montenegro Interim Committee of 22 January 2008 on its Rules of Procedure including the terms of reference and structure of the EC-Montenegro subcommittees
 
Rechtsinstrument Overig
Celex-nummer i 22008D0128

3.

Key dates

Document 22-01-2008
Bekendmaking in Publicatieblad 19-02-2008; PB L 43 p. 16-18
Inwerkingtreding 22-01-2008; in werking datum document
Einde geldigheid 31-12-9999

4.

Wettekst

19.2.2008   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

L 43/16

 

BESLUIT Nr. 1/2008 VAN HET INTERIMCOMITÉ EG-MONTENEGRO

van 22 januari 2008

betreffende het reglement van orde van het comité, met inbegrip van de taakomschrijving en de structuur van de subcomités EG-Montenegro

(2008/128/EG)

HET INTERIM-COMITE EG-MONTENEGRO,

Gelet op de Interimovereenkomst betreffende de handel en aanverwante zaken tussen de Europese Gemeenschap, enerzijds, en de Republiek Montenegro, anderzijds (1) (hierna „de Interimovereenkomst” genoemd), die op 15 oktober 2007 is ondertekend, en met name op artikel 44,

BESLUIT:

Artikel 1

Voorzitterschap

Het Interimcomité wordt beurtelings voor een periode van twaalf maanden voorgezeten door een vertegenwoordiger van de Commissie van de Europese Gemeenschappen namens de Europese Gemeenschap, hierna „de Gemeenschap” genoemd, en een vertegenwoordiger van de regering van Montenegro. De eerste periode vangt evenwel aan op de datum van de eerste vergadering van het Interimcomité en eindigt op 31 december van datzelfde jaar.

Artikel 2

Vergaderingen

Het Interimcomité komt eenmaal per jaar bijeen in Brussel of in Podgorica, als overeengekomen door de partijen. Op verzoek van een partij kunnen in onderling overleg speciale vergaderingen van het Interimcomité worden belegd.

De vergaderingen worden door de voorzitter bijeengeroepen.

Tenzij de partijen anders overeenkomen, zijn de vergaderingen van het Interimcomité niet openbaar.

Artikel 3

Delegaties

Vóór elke vergadering wordt de voorzitter in kennis gesteld van de voorgenomen samenstelling van de delegatie van elke partij.

Een vertegenwoordiger van de Europese Investeringsbank (EIB) kan de vergaderingen van het Interimcomité als waarnemer bijwonen wanneer de agenda punten bevat die betrekking hebben op de EIB.

Het Interimcomité kan niet-leden op zijn vergaderingen uitnodigen om informatie over bepaalde onderwerpen te verstrekken.

De lidstaten van de Gemeenschap worden op de hoogte gesteld van de vergaderingen van het Interimcomité.

Artikel 4

Secretariaat

Een ambtenaar van de Commissie van de Europese Gemeenschappen en een ambtenaar van Montenegro treden gezamenlijk op als secretarissen van het Interimcomité.

Artikel 5

Correspondentie

Alle correspondentie aan en van de voorzitter van het Interimcomité wordt aan beide secretarissen gezonden. De secretarissen zorgen ervoor dat de correspondentie voor zover nodig aan hun respectieve vertegenwoordigers in het Interimcomité wordt gezonden.

Artikel 6

Agenda van de vergaderingen

  • 1. 
    De voorzitter en de secretarissen stellen uiterlijk vijftien werkdagen voor het begin van de vergadering de voorlopige agenda op.

De voorlopige agenda omvat de punten waarvoor de secretarissen uiterlijk 21 werkdagen voor het begin van de vergadering een verzoek tot opneming op de agenda hebben ontvangen; punten worden evenwel slechts op de voorlopige agenda geplaatst wanneer de desbetreffende stukken uiterlijk op de dag van verzending van de voorlopige agenda aan de secretarissen zijn verstuurd.

De agenda wordt aan het begin van elke vergadering door het Interimcomité goedgekeurd. Punten die niet op de voorlopige agenda voorkomen, kunnen als agendapunt worden opgenomen indien beide partijen het daarover eens zijn.

  • 2. 
    De voorzitter kan met instemming van beide partijen de in lid 1 genoemde termijnen inkorten indien dat in een bepaald geval noodzakelijk is.

Artikel 7

Notulen

De ontwerpnotulen van de vergaderingen van het Interimcomité worden opgesteld door de partij die de vergadering organiseert. In de notulen worden de besluiten en aanbevelingen alsook de conclusies vermeld. Binnen twee maanden na de vergadering worden de ontwerpnotulen ter goedkeuring aan het Interimcomité voorgelegd. Na goedkeuring worden de notulen door de voorzitter en de twee secretarissen ondertekend; beide partijen bewaren een origineel. Een exemplaar van de notulen wordt aan elk...


Lees meer

Deze wettekst is overgenomen van EUR-Lex.

5.

Origineel voorstel

 

6.

Bronnen en disclaimer

Zie voor uitgebreidere informatie eventueel ook de volgende voor dit dossier gebruikte bronnen:

Dit dossier wordt iedere nacht automatisch samengesteld op basis van bovenstaande dossiers. Hierbij is aan de technische programmering veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

 

7.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met de juridische context, de Europese rechtsgrond, een overzicht van verwante dossiers en de betrokken zaken van het Europees Hof van Justitie.

De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de EU Monitor van PDC Informatie Architectuur.

8.

EU Monitor

Met de EU Monitor volgt u alle Europese dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.

De EU Monitor is ook beschikbaar in het Engels.