Besluit 2010/406 - 2010/406/: Besluit van de Raad van 12 juli 2010 inzake de toewijzing van geannuleerde middelen voor projecten van het negende en eerdere Europese Ontwikkelingsfondsen (EOF) ten behoeve van de meest kwetsbare bevolkingsgroepen in Sudan

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

1.

Stand van zaken

Dit besluit is op 22 juli 2010 gepubliceerd en is op 13 juli 2010 in werking getreden.

2.

Kerngegevens

officiële titel

2010/406/: Besluit van de Raad van 12 juli 2010 inzake de toewijzing van geannuleerde middelen voor projecten van het negende en eerdere Europese Ontwikkelingsfondsen (EOF) ten behoeve van de meest kwetsbare bevolkingsgroepen in Sudan

officiële Engelstalige titel

2010/406/: Council Decision of 12 July 2010 concerning the allocation of the funds decommitted from projects under the ninth and previous European Development Funds (EDF) for the purpose of addressing the needs of the most vulnerable population in Sudan
 
Rechtsinstrument Besluit
Wetgevingsnummer Besluit 2010/406
Origineel voorstel COM(2010)195 NLEN
Celex-nummer i 32010D0406

3.

Key dates

Document 12-07-2010
Bekendmaking in Publicatieblad 22-07-2010; OJ L 189, 22.7.2010,Special edition in Croatian: Chapter 11 Volume 117
Inwerkingtreding 13-07-2010; in werking zie art 2
Einde geldigheid 31-12-9999

4.

Wettekst

22.7.2010   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

L 189/14

 

BESLUIT VAN DE RAAD

van 12 juli 2010

inzake de toewijzing van geannuleerde middelen voor projecten van het negende en eerdere Europese Ontwikkelingsfondsen (EOF) ten behoeve van de meest kwetsbare bevolkingsgroepen in Sudan

(2010/406/EU)

DE RAAD VAN DE EUROPESE UNIE,

Gelet op het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie, en met name op artikel 217,

Gezien het voorstel van de Commissie,

Gezien het Intern Akkoord tussen de vertegenwoordigers van de regeringen van de lidstaten, in het kader van de Raad bijeen, betreffende de financiering van de steun van de Gemeenschap binnen het meerjarig financieel kader 2008-2013 voor de ACS-EG-partnerschapsovereenkomst en de toewijzing van financiële bijstand ten behoeve van de landen en gebieden overzee waarop de bepalingen van het vierde deel van het EG-Verdrag van toepassing zijn (1), en met name artikel 1, lid 4, en artikel 6,

Overwegende hetgeen volgt:

 

(1)

De regering van Sudan heeft besloten de Partnerschapsovereenkomst tussen de leden van de groep van staten in Afrika, het Caribische gebied en de Stille Oceaan, enerzijds, en de Europese Gemeenschap en haar lidstaten, anderzijds, ondertekend te Cotonou op 23 juni 2000 (2) en voor de eerste maal gewijzigd te Luxemburg op 25 juni 2005 (3) niet te ratificeren en heeft daarmee de toegang verloren tot het nationale indicatieve programma van het tiende Europees Ontwikkelingsfonds (EOF), waarvoor 294,9 miljoen EUR was toegewezen; dit bedrag blijft nu binnen het tiende EOF.

 

(2)

De huidige politieke situatie in Sudan en de humanitaire crises in Darfur, Zuid-Sudan, Oost-Sudan, en de overgangsgebieden vereisen grote betrokkenheid van de Europese Unie, onder meer door de verstrekking van cruciale hulp aan de Sudanese bevolking. Doordat de middelen van het tiende EOF niet beschikbaar zijn, heeft de Unie aanzienlijk minder capaciteit om de bevolking te ondersteunen en het land te helpen stabiliseren, wat ook gevolgen kan hebben voor de rest van de regio.

 

(3)

Om het tekort aan financiering te dekken, is het aangewezen geannuleerde middelen van het negende EOF en eerdere EOF’s te gebruiken.

 

(4)

Deze middelen moeten worden aangewend voor de meest kwetsbare bevolkingsgroepen in Sudan, met name in de gebieden waar een conflict woedt, waaronder Darfur, Zuid-Sudan, Oost-Sudan, en de overgangsgebieden. De middelen worden toegewezen op basis van een door de Commissie goed te keuren financieringsbesluit. Tevens moet worden voorzien in de nodige middelen voor ondersteuningsmaatregelen.

 

(5)

Deze middelen moeten worden beheerd in gecentraliseerd en gezamenlijk beheer en, met het oog op vereenvoudiging, overeenkomstig de uitvoeringsregeling voor het tiende EOF,

HEEFT HET VOLGENDE BESLUIT VASTGESTELD:

Artikel 1

  • 1. 
    Van de geannuleerde middelen voor projecten van het negende EOF en eerdere EOF’s wordt een bedrag van 150 miljoen EUR uitgetrokken om in de behoeften van de meest kwetsbare bevolkingsgroepen in Sudan te voorzien; 2 % van dat bedrag wordt uitgetrokken voor ondersteuningsuitgaven door de Commissie.
  • 2. 
    Deze middelen worden beheerd in gecentraliseerd en gezamenlijk beheer en overeenkomstig de uitvoeringsregeling voor het tiende EOF.

Artikel 2

Dit besluit wordt van kracht op de dag volgend op die waarop het wordt vastgesteld.

Gedaan te Brussel, 12 juli 2010.

Voor de Raad

De voorzitster

  • S. 
    LARUELLE
 

 


Lees meer

Deze wettekst is overgenomen van EUR-Lex.

5.

Origineel voorstel

 

6.

Bronnen en disclaimer

Zie voor uitgebreidere informatie eventueel ook de volgende voor dit dossier gebruikte bronnen:

Dit dossier wordt iedere nacht automatisch samengesteld op basis van bovenstaande dossiers. Hierbij is aan de technische programmering veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

 

7.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met de juridische context, de Europese rechtsgrond, een overzicht van verwante dossiers en de betrokken zaken van het Europees Hof van Justitie.

De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de EU Monitor van PDC Informatie Architectuur.

8.

EU Monitor

Met de EU Monitor volgt u alle Europese dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.

De EU Monitor is ook beschikbaar in het Engels.