Drs. S.P.R.A. (Steven) van Weyenberg

foto Drs. S.P.R.A. (Steven) van Weyenberg
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
Bron: Tweede Kamer der Staten Generaal
Met dank overgenomen van Parlement.com.

Steven van Weyenberg (1973) is sinds 18 januari 2022 lid van de Tweede Kamerfractie van D66 i. Eerder was hij lid van 20 september 2012 tot 3 september 2021. Van 10 augustus 2021 tot 10 januari 2022 was hij staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat in het demissionaire kabinet-Rutte III i. Daarvoor was hij directeur Relatiebeheer, Uitvoeringsontwikkeling en Aansturing bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Eerder was hij veertien jaar werkzaam bij het ministerie van Economische Zaken, de laatste periode als directeur Europa. De heer Van Weyenberg is woordvoerder voor onder meer financiën en financiële markten. Sinds 2022 is hij vicefractievoorzitter.

D66
in de periode 2012-heden: lid Tweede Kamer, staatssecretaris

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.

In deze biografie zijn gegevens verwerkt tot 23 januari 2020.