Homo moet zich vrij en veilig kunnen voelen

Met dank overgenomen van Partij van de Arbeid (PvdA) i, gepubliceerd op woensdag 1 augustus 2012, 10:33.

Zaterdag 4 augustus vaart Ronald Plasterk mee met deCanal Parade door de Amsterdamse grachten. Op de PvdA-boot vaart naast Plasterk en vele vrijwilligers ook collega Tanja Jadnanansing mee en de kandidaat-Kamerleden Henk Nijboer, Manon Fokke en Astrid Oosenbrug zijn van de partij.

Het is de derde keer dat de PvdA met een eigen boot aan de parade deelneemt. We vragen dit jaar extra aandacht voor homoacceptatie in de sport: In de sport, op straat, op je werk of op school: overal moeten homo's zich vrij en veilig kunnen voelen om te zijn wie ze zijn.

Naast de botenparade loopt Ronald Plasterk donderdag 2 augustus ook mee in de ‘Tears of Pride walk’. Met deze tocht vragen de deelnemers aandacht voor het geweld tegen homoseksuelen. De tocht gaat van start op het Mercatorplein waar stadsdeelvoorzitter Martien Kuitenbrouwer (PvdA, Amsterdam West) een rede uitspreekt, en leidt naar het Homomonument op de Westermarkt.

Plasterk neemt vrijdagavond 3 augustus om 20.00 uur ook deel aan het roze verkiezingsdebat in de Rode Hoed. Aansluitend gaan we samen met onder meer kandidaat-Kamerlid Henk Nijboer en andere PvdA’ers op kroegentocht over de Amsterdamse Zeedijk. Hieronder een overzicht met alle activiteiten waar de PvdA bij betrokken is tijdens de Gay Pride.

Woensdag 1 augustus:

Pvda debat - Roze ouderen in de knel bij Wmo

Een bijeenkomst met Pvda politici en professionals uit het Vernieuwde Welzijnswerk.

Locatie: Huis van de Wijk Coenen Lydia, Roelof Hartplein 2a

Donderdag 2 augustus:

Tears of pride

Iedereen die de LGBTQ-community een warm hart toedraagt, is uitgenodigd deel te nemen.

  • 16:00 uur start manifestatie op het Mercatorplein (stadsdeel West)
  • 18:00 uur start Tears of pride walk, naar het Homomonument
  • 19:30 uur aankomst Homomonument en toespraken
  • 20:00 uur officiële aftrap buitenfeesten Amsterdam Gay Pride

Vrijdag 3 augustus:

COC Roze verkiezingsdebat in de Rode hoed 20.00-22.00uur

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van 12 september gaan politieke kopstukken in debat over 'roze' politiek. Ronald Plasterk spreekt daar namens de PvdA.

Aansluitend: Kroegentocht zeedijk, Reguliers- en Kerkstraat.

Zaterdag 4 augustus:

PvdA vaart mee tijdens de Canal Parade

Behalve vele vrijwilligers varen Tweede Kamerleden Ronald Plasterk en Tanja Jadnanansing mee. Ook de kandidaat-Kamerleden Henk Nijboer, Manon Fokke en Astrid Oosenbrug zijn van de partij.

Zondag 5 augustus:

Progay informatiemarkt Thorbeckeplein

Samen met Stadsdeel-Oost staat de PvdA met een stand, waar we onze standpunten over homo-emancipatie onder de aandacht brengen.