Grote actie tegen forenzentaks

Met dank overgenomen van R.H.A. (Ronald) Plasterk i, gepubliceerd op donderdag 16 augustus 2012, 11:03.

Vandaag trap ik op het station van Dordrecht een grote actie tegen de forenzentaks af. De Partij van de Arbeid is fel tegenstander van deze belasting op woon-werkverkeer. Vaak is het helemaal niet mogelijk om dichtbij het werk te gaan wonen. En dan zijn er nog talloze mensen die samenwonen en in verschillende steden werken. Een andere baan vinden, of een ander huis, is geen reëel alternatief.

Ik ga vandaag vanaf 16.00 uur met forenzen in gesprek over de lastenverzwaring van de Kunduz-partijen VVD, CDA, D66, GroenLinks en Christenunie. Dit is de eerste van in totaal 130 acties die de PvdA de komende dagen door heel Nederland houdt.

Het is van de zotte dat de Kunduz-coalitie kiest voor het extra belasten van mensen die naar hun werk reizen. Juist deze mensen zetten zich in om Nederland er economisch weer bovenop te helpen. Het kan niet dat je hen op kosten jaagt die vele tientallen euro's per maand zullen bedragen.

Een coalitie die geen nieuwe banen schept en niets doet aan de ingezakte woningmarkt, maar wel mensen voor het blok zet met een forenzentaks, dat is armoe troef.