Welkom Stagiair Nick Buijs

Met dank overgenomen van J. (Johan) Houwers i, gepubliceerd op dinsdag 5 maart 2013.

Stagiair Nick Buijs

Mijn naam is Nick Buijs en sinds begin februari loopt is stage bij VVD-Tweede Kamerlid drs. Johan Houwers. Ik studeer Europese Studies aan de NHL Hogeschool (Thorbecke Academie) in Leeuwarden. Europese studies leidt niet op tot een concreet beroep, maar eerder tot beroepen waar vraag naar internationalisatie en mensen die kunnen werken in een multiculturele context. Zo is de invloed vanuit Brussel niet meer weg te denken.

Sinds begin 2009 ben ik lid geworden van de VVD. De reden hiervoor is dat ik mij zorgen maak om de individuele vrijheden in dit land, van het kunnen doen van je boodschappen op zondag tot de belasting- en regeldruk op ondernemers uit de buurt. Daarnaast onderschrijf ik de gedachte waarin mensen de vrijheid krijgen om zichzelf te ontwikkelen en talenten kunnen benutten, bij mij is dat het aangaan van buitenlandse uitwisselingen tot het makkelijker en aantrekkelijker gemaakt worden om een eigen onderneming te starten.

In het begin ben ik actief geweest in de VVD-schaduwfractie van het Friese Harlingen. Daar gaf oud-Kamerlid Janneke Sneijder-Hazelhoff een lezing over de gevolgen van de aanwijzing van ‘Europese’ Natura 2000-gebieden in de regio en de gevolgen daarvan. Dit heeft mij niet onberoerd gelaten. Het open contact met mevrouw Sneijder en haar deskundigheid hebben mijn interesse in het werk van Tweede Kamerleden versterkt. Bovendien wou ik mij actiever inzetten voor de partij. Ik heb om die reden een motivatiebrief met c.v. geschreven aan het fractiesecretariaat waaronder Johan Houwers op heeft gereageerd. Nu ik hier begonnen ben woon ik ook op kamers in Zoetermeer. De stage bevalt mij heel goed, zo krijg ik goede begeleiding en krijg ik de ruimte om tal van initiatieven op te pakken naast het schrijven van mijn HBO-afstudeerscriptie. Mijn afstudeerscriptie richt zich op de illegale dierenhandel op de Europese interne markt en de gevolgen voor Nederland en stroperij in o.a. Natura 2000-gebieden. Aan de hand van Europese beleidsinitiatieven zal ik onderzoeken hoe het kamerlid het beste hier op kan gaan inspelen en ook de kiezers in de regio kan bereiken.