Nieuwsbrief november

Met dank overgenomen van S.C.C.M. (Sjoerd) Potters i, gepubliceerd op woensdag 13 november 2013, 2:25.

Een jaar Kamerlid: veel gedaan en nog veel te doen!

Liberale vrienden,

Ik mag me nu een jaar Kamerlid noemen en de tijd is werkelijk voorbij gevlogen. Zoals u weet zijn de voorbereidingen voor de behandeling van de bijstandswet en de Participatiewet in volle gang. De nieuwe bijstandswet ligt inmiddels klaar voor het debat in de Kamer en de Participatiewet komt eraan.

Na veel gesprekken op landelijk en lokaal niveau kan ik zeggen dat alle seinen op groen staan voor de wetsbehandeling. Ook ben ik natuurlijk het afgelopen jaar veel op werkbezoek geweest in het hele land. Sowieso een dag, maar veelal ben ik twee dagen per week op pad geweest. Meestal bezocht ik gemeentes en sociale werkvoorzieningen.

Van Noord-Groningen tot Zeeuws-Vlaanderen, in veel gemeentes ben ik enthousiast ontvangen. Om precies te zijn ben ik geweest in Terneuzen, Assen, Appingedam, Ermelo, Nunspeet, Uithuizen, Enschede, Rotterdam, Den Haag, Amsterdam, Uden, Eindhoven, Tilburg, Reusel, Deventer, Utrecht, Cuijk, Emmeloord en Den Bosch. Daarnaast heb ik ook veel bedrijven een bezoek gebracht. Zij hebben natuurlijk ook een rol in het participatieverhaal. Bovendien maak ik me in het kader van mijn portefeuille arbeidsomstandigheden sterk voor werkbare arbowetgeving voor het bedrijfsleven. Zo ben ik met veel plezier op bezoek geweest bij onder andere ASML in Veldhoven, Tata Steel in IJmuiden, Vebego in Heerlen en PostNL in Waddinxveen

In de gemeentes kreeg ik vaak dezelfde boodschap te horen: creëer nu vooral duidelijkheid! En dat is precies waar we in Den Haag mee bezig zijn. Na de Wet Werken naar Vermogen onder Rutte I, de Participatiewet in het regeerakkoord van Rutte II en de aanpassingen van het sociaal en herfstakkoord is de nieuwe werkwijze in het sociale domein nu dichterbij dan ooit. En belangrijk: breder gedragen dan ooit. Met genoegen kan ik constateren dat de pioniersrol die de VVD in de afgelopen jaren vervuld heeft nu zijn vruchten gaat afwerpen. De grootste verandering in de sociale zekerheid in decennia bevat minder overheid en meer samenleving!

Tot slot nog even aandacht voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar. Ieder VVD-Kamerlid is als aanspreekpunt gekoppeld aan een aantal afdelingen. ‘Mijn’ afdelingen zijn (met trots): Best, Son en Breugel, Sint-Oedenrode, Schijndel, Sint Michielsgestel, Eindhoven, Heusden, Waalwijk, Loon op Zand, Dongen, Woudrichem, Werkendam, Veldhoven, Waalre, Goirle en Etten-Leur. Met eventuele vragen in het kader van de verkiezingen kunnen de leden of het bestuur bij mij terecht. Verder ga ik natuurlijk vrolijk verder met het bezoeken van allerlei afdelingen in het kader van mijn Brabant Tour!

We keep in touch.

Groeten,

Sjoerd Potters