Geen vlees van gekloonde dieren in de supermarkt

Met dank overgenomen van J.A. (Judith) Merkies i, gepubliceerd op donderdag 20 februari 2014, 0:42.
Geen vlees van gekloonde dieren in de supermarkt
Bron: Blog Judith Merkies

Vandaag steunde de milieucommissie in het Europees Parlement met grote meerderheid een resolutie tegen het klonen van dieren voor de Europese voedselproductie. Judith Merkies, lid van het Europees Parlement namens de PvdA, is opgelucht dat het Europees Parlement positie kiest: "Geknutsel met dieren is helemaal niet nodig om onze voedselproductie op peil te houden. Er mag wat ons betreft geen gekloond vlees in de supermarkt terecht komen. Daarbij moeten consumenten openheid hebben, en moet ook het nageslacht van de gekloonde dieren gelabeld worden."

Leden van het Europees Parlement namen met de resolutie positie in tegen de Commissaris Tonio Borg, die zijn maatregelen maar op een aantal dieren richtte en labelling voor afstammelingen van gekloonde dieren niet nodig vond. Merkies: "De Commissaris had twee weken terug tijdens een vergadering grote moeite zijn standpunt rond klonen te verdedigen. Het parlement hielp hem vandaag een handje en kwam wel met een duidelijk standpunt: een Europees verbod op klonen en gekloond vlees, waar het ook vandaan komt, en een Europees label voor het nageslacht van gekloonde dieren."

Merkies ziet geen noodzaak van het klonen van dieren voor voedselproductie. Ook niet in de toekomst: "We kunnen binnen de EU genoeg monden voeden als we voedselverspilling tegengaan en, eerlijk is eerlijk, als we nadenken over onze vleesconsumptie. Belastinggeld steken in een riskante techniek die weinig opbrengt en leed kan toebrengen aan dieren, hoeft helemaal niet op tafel te komen."

Afbeeling: http://www.sxc.hu/browse.phtml?f=download&id=1410431