Weblog van 08-02-2014

Met dank overgenomen van Ch. (Christine) Teunissen i, gepubliceerd op zaterdag 8 februari 2014, 14:20.

Op de fractie zijn we druk bezig met de voorbereidingen van de Commissie Leefomgeving (woensdag 19 februari) en de raadsvergadering (donderdag 20 februari). Naar aanleiding van ons initiatiefvoorstel (H)eerlijk Haags presenteerde de gemeente op 12 december 2013 de voedselstrategie. Helaas staat hier niets in over de transitie naar een meer plantaardig dieet. Onder andere hierover hebben wij nog een aantal vragen aan het college die wij bij dit agendapunt in de commissievergadering van 19 februari willen stellen.

Tijdens dezelfde vergadering staat ook ons initiatiefvoorstel ‘De stad kleurt groen’ op de agenda. Deze zal ik samen met mede-indiener Gerwin van Vulpen van de Haagse Stadspartij verdedigen. Raadsleden en het college krijgen dan de mogelijkheid ons vragen over te stellen over het voorstel. Als de commissie positief reageert op ons voorstel dan is de kans groot dat deze de volgende dag tijdens de raadsvergadering wordt aangenomen. En dat zou natuurlijk een mooie, groene stap vooruit zijn voor de stad!

Ondertussen is ook het campagne-team druk bezig met het voorbereiden van diverse campagneactiviteiten. Deze zullen binnenkort bekend gemaakt worden in onze agenda. Hier staan ook alle debatten vermeld waar Christine Teunissen (lijsttrekker), Joost Leuven (kandidaat nr. 2) en Anita Seur (kandidaat nr. 3) aan deel zullen nemen. De agenda wordt regelmatig bijgewerkt dus houd deze goed in de gaten zodat je niets hoeft te missen en je wellicht de kandidaten persoonlijk kunt ontmoeten.

Aanstaande maandag wordt ons verkiezingsprogramma ‘Jouw idealen in Den Haag’ officieel gepresenteerd aan de pers maar is nu al gepubliceerd op onze website. In het programma is te lezen wat de Partij voor de Dieren de komende vier jaren wil bereiken in Den Haag.

Zoals jullie al weten heb ik me voor de komende gemeenteraadsverkiezingen als lijstduwer kandidaat gesteld voor de gemeente Utrecht. Het verkiezingsprogramma in Utrecht is afgelopen week gepresenteerd. Ondanks dat ik ook druk bezig ben met mijn nieuwe baan in het UMC Utrecht probeer ik ook hier de campagne waar mogelijk te ondersteunen. Het zou natuurlijk mooi zijn als de Partij voor de Dieren ook in Utrecht minimaal 1 zetel in de gemeenteraad behaalt!

Op woensdag 26 maart neem ik officieel afscheid als raadslid van de Partij voor de Dieren Den Haag. Tijdens deze raadsvergadering in het stadhuis zullen alle vertrekkende raadsleden nog even worden toegesproken en officieel hun raadslidmaatschap neerleggen. Op donderdag 27 maart wordt de nieuw gekozen raad geïnstalleerd. Tijdens de installatie leggen (nieuwe) raadsleden een eed af waarna ze worden beëdigd. Beide raadsvergaderingen zijn toegankelijk voor publiek, dus bij deze bent u ook van harte uitgenodigd!