Minister Ploumen sluit cultureel programma voorzitterschap af

Met dank overgenomen van Nederlands voorzitterschap Europese Unie 1e helft 2016 (EU2016NL) i, gepubliceerd op dinsdag 21 juni 2016, 16:00.

Met een bezoek aan Concrete 3D Beton printer, Gascoland die op een bijzondere manier energie weet op te wekken en Cyclespace die innovatieve manieren presenteert om wereldwijd meer mensen op de fiets te laten stappen, sluit minister Ploumen het cultureel programma van het Europees voorzitterschap af in FabCity.

Tijdelijke stad van de toekomst

Fab city is de tijdelijke stad van de toekomst op de kop van het Java Eiland in Amsterdam. Ruim 10 weken lang hebben meer dan vierhonderd jonge studenten, professionals, kunstenaars en creatieven de plek ontwikkeld tot een duurzaam stedelijk gebied, waar ze werken, onderzoeken en oplossingen voor stedelijke vraagstukken presenteren.

FabCity is onderdeel van Europe by People, het cultureel programma rondom het Nederlandse voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie i. Naast FabCity zijn in de zes maanden van het voorzitterschap ruim 200 culturele activiteiten georganiseerd variërend van toneel, dans en film, tot lezingen, workshops en debatten.