Bijeenkomst Gender MPI 'De politieke correctheid voorbij: inkijk in Syrische vredesonderhandelingen'

Met dank overgenomen van I.S.H. (Ingrid) de Caluwé i, gepubliceerd op woensdag 22 juni 2016, 3:35.

Syrische vredesonderhandelingen en het borgen van vrouwenrechtenzullen de belangrijkste onderwerpen zijn op een bijeenkomst die georganiseerd wordt op dinsdag 28 juni om 13:15u door het MeerPartijenInitiatief Gender van de Tweede Kamer.

Gastspreker is Sven Koopmans, adviseur van Staffan de Mistura, Speciaal Gezant van de Verenigde Naties voor Syrië. Koopmans begeleidt het Syrië-vredesoverleg in Genève en zal een unieke inkijk geven in de opzet en het verloop van het proces. Hij was eerder als politiek en juridisch adviseur van de VN en de EU betrokken bij onderhandelingen met regeringen en rebellen in o.a. Darfur, Mali, Oekraïne, Venezuela en Zuid-Soedan.

Na zijn presentatie zal een reactie worden gegeven door Mouna Ghanem, coördinator van het Syrian Women's Forum for Peace en lid van de Women's Advisory Board, opgezet op initiatief van VN gezant De Mistura.

Dan volgt een discussie met Kamerleden, waarin besproken zal worden hoe een gezamenlijke bijdrage geleverd kan worden aan het versterken van de gelijkwaardige positie van vrouwen en mannen in vredesonderhandelingen en statenopbouw.

De toegang is vrij. Graag horen wij het als u voornemens bent om te komen. Dit kunt u laten weten aan Charlotte van Wezel via c.vwezel@tweedekamer.nl De voertaal is Engels.

Met vriendelijke groet,

Ingrid de Caluwé

Roelof van Laar

Vera Bergkamp

Dinsdag 28 juni 13:15 tot 14:15

Tweede Kamer der Staten Generaal, Groen van Prinstererzaal (publieke ingang Tweede Kamer via Lange Poten 4)