Minister-president Rutte bij Benelux-top, Schengen

Schengen, Luxemburg
© Liesbeth Weijs
datum 3 oktober 2016
plaats Schengen, Luxemburg
aanwezigen M. (Mark) Rutte i, X. (Xavier) Bettel i, Ch.Y.J.Gh. (Charles) Michel i e.a.
organisatie Benelux Unie (Benelux) i

Minister-president Rutte is op maandag 3 oktober 2016 aanwezig op de Benelux-top in Schengen. Het is de vierde keer dat de top wordt gehouden, ditmaal onder voorzitterschap van Luxemburg.

Tijdens de top spreken minister-president Bettel van Luxemburg, minister-president Michel van België en minister-president Rutte over de onderlinge samenwerking en Europese onderwerpen, zoals de versterking van de interne markt, digitalisering, veiligheid en migratie.


1.

Benelux Unie (Benelux)

De Benelux is een intergouvernementeel i samenwerkingsverband tussen België, Nederland en Luxemburg. Deze samenwerking startte op 1 januari 1944 in de vorm van een douane-unie i. Het initiatief hiertoe werd tijdens de Tweede Wereldoorlog genomen om de samenwerking en solidariteit tussen de landen te bevorderen. Zo namen de drie partners het voortouw in de allereerste stappen naar Europese integratie. In 1958 werd de samenwerking uitgebreid tot een economische unie. Dit betekende een verbreding en verdieping van de economische samenwerking.

2.

Meer over...