The Commission adopts its monthly infringements package, Brussel - EU monitor

EU monitor
Woensdag 15 juli 2020
kalender

The Commission adopts its monthly infringements package, Brussel

Atomium in Brussel.
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 17 november 2016 - 18 november 2016
plaats Brussel, België
locatie Brussels, Belgium Toon locatie
organisatie Europese Commissie (EC) i

Start date : 17/11/2016

End date : 18/11/2016

Where:

Brussels, Belgium

European Commission,

Institutional affairs,

  • Legislative Action

On Thursday 17 November 2016, the European Commission will adopt its monthly infringements package. These decisions seek to enforce EU law across Europe so that citizens and businesses can benefit fully from the internal market.

A press release and a comprehensive factsheet on key decisions will be available in the press release database on the day.

More information on the event


1.

Europese Commissie (EC)

Deze instelling van de Europese Unie kan worden beschouwd als het 'dagelijks bestuur' van de EU. De leden van de Europese Commissie worden 'Eurocommissarissen i' genoemd. Elke Eurocommissaris is verantwoordelijk voor één of meerdere beleidsgebieden. Momenteel zijn er 27 Eurocommissarissen, voor elke lidstaat één. Samen vormen zij het college van Eurocommissarissen. De Eurocommissarissen moeten het belang van de Europese Unie als geheel behartigen, niet dat van hun eigen land.

De Europese Commissie mag als enige EU-instelling wetsvoorstellen indienen; zij heeft het zogenaamde recht van initatief. Daarnaast controleert de Commissie of de Europese wetgeving juist wordt toegepast in de lidstaten, onderhandelt zij in internationale organisaties als de Wereldhandelsorganisatie (WTO) i over de handel van de Unie met het 'buitenland' en is zij verantwoordelijk voor het beheer van de Europese begroting van ongeveer 140 miljard euro per jaar.

2.

Meer over...