Analyse 50PLUS-kandidaten Tweede Kamerverkiezingen

dinsdag 7 februari 2017, 15:22

DEN HAAG (PDC i) - Bij de eerste 15 kandidaten op de lijst van 50PLUS i staan vier vrouwen. De gemiddelde leeftijd is 61 jaar, de oudste is 74 (Martin van Rooijen i) en de jongste is 43 jaar (Simon Geleijnse i en Petra van Veeren).

Op deze kandidatenlijst van 50PLUS staat 1 (oud-)wethouder (Maurice Koopman), vijf kandidaten zijn afkomstig uit de gemeenteraad en twee waren/zijn lid van de Provinciale Staten. Martin van Rooijen, was eerder staatssecretaris in Kabinet-Den Uyl i en Tweede Kamerlid voor het CDA. Drie kandidaten zitten of zaten eerder in de Tweede Kamer.

De kandidaten van 50PLUS zijn hoogopgeleid. Negen kandidaten hebben een academische studie gevolgd, elf een HBO-opleiding. Zeven kandidaten hebben zowel een academische als een HBO opleiding gedaan.

De top-15 van 50PLUS is in relatief veel provincies vertegenwoordigd. 4 kandidaten zijn woonachtig in Noord-Brabant, 3 in Zuid-Holland en 2 kandidaten wonen in de provincie Noord-Holland en Utrecht. Alleen in de provincies Flevoland, Overijsel, Limburg en Groningen is 50PLUS in de top-15 niet vertegenwoordigd.

Bron: Parlementair Documentatiecentrum UL