010 Verkiezingsdebat, Rotterdam - EU monitor

EU monitor
Vrijdag 28 februari 2020
kalender
Erasmusbrug in Rotterdam
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 28 februari 2017 20:00 - 22:00
plaats Rotterdam
locatie Nationale-Nederlanden DE-Café, Stationsplein 25 Toon locatie
aanwezigen S. (Salima) Belhaj i, M.G.J. (Mark) Harbers i, C.J. (Carola) Schouten i, C.J.L. (Chris) van Dam i, R. (Richard) Moti i e.a.
organisatie ChristenUnie (CU) i

Tijdens dit verkiezingsdebat – dat plaatsvindt op exact vijftien dagen voorafgaand aan de Tweede Kamerverkiezingen – zullen (kandidaat-)Kamerleden uit (of: met een nauwe band met) Rotterdam elkaar het vuur na aan de schenen leggen.

De thema’s voor het debat moeten nog worden bepaald, maar zullen vanzelfsprekend toegespitst worden op onderwerpen die dicht bij de stad en de Rotterdammer staan.

Te gast o.a.: Salima Belhaj (D66), Arno Bonte (GroenLinks), Chris van Dam (CDA) Mark Harbers (VVD), Richard Moti (PvdA), Carola Schouten (ChristenUnie), Ruud van der Velden (PvdD) en Sun Yoon van Dijk (SP).

Dit debat wordt georganiseerd door LOKAAL, het AD/Rotterdams Dagblad en het Nationale-Nederlanden Café.


1.

ChristenUnie (CU)

De ChristenUnie is een christelijke partij, met op sociaal en ecologisch gebied progressieve en op ethisch gebied behoudender standpunten. Politiek leider van de ChristenUnie is Gert-Jan Segers i. De huidige partijvoorzitter is Piet Adema.

De partij ontstond in januari 2000 als samenwerkingsverband tussen het Gereformeerd Politiek Verbond i (GPV) en de Reformatorische Politieke Federatie i (RPF). Per 1 januari 2004 zijn de partijen gefuseerd. Sinds 15 maart 2001 opereerden de fracties van deze partijen al onder naam ChristenUnie in de Tweede Kamer i. Ook in de Eerste Kamer i bestond al sinds 2001 een fractie van de ChristenUnie.

2.

Meer over...