Herzien reglement van orde van de raad van bestuur van het Europees Centrum voor de ontwikkeling van de beroepsopleiding (Goedgekeurd door de Raad op 24 juli 2006)

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

1.

Stand van zaken

Deze overig is op 4 augustus 2006 gepubliceerd en is op 24 juli 2006 in werking getreden.

2.

Kerngegevens

officiële titel

Herzien reglement van orde van de raad van bestuur van het Europees Centrum voor de ontwikkeling van de beroepsopleiding (Goedgekeurd door de Raad op 24 juli 2006 )

officiële Engelstalige titel

Revised rules of procedure of the governing board of the European Centre for the Development of Vocational Training (Approved by the Council on 24 July 2006 )
 
Rechtsinstrument Overig
Origineel voorstel COM(2005)708 NLEN
Celex-nummer i 32006Q0804(01)

3.

Key dates

Document 24-07-2006
Bekendmaking in Publicatieblad 04-08-2006; PB C 182 p. 2-4
Inwerkingtreding 24-07-2006; in werking datum document
Einde geldigheid 31-12-9999

4.

Wettekst

4.8.2006   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

C 182/2

 

HERZIEN REGLEMENT VAN ORDE VAN DE RAAD VAN BESTUUR VAN HET EUROPEES CENTRUM VOOR DE ONTWIKKELING VAN DE BEROEPSOPLEIDING

(Goedgekeurd door de Raad op 24 juli 2006)

(2006/C 182/02)

DE RAAD VAN BESTUUR VAN HET EUROPEES CENTRUM VOOR DE ONTWIKKELING VAN DE BEROEPSOPLEIDING,

ingesteld bij artikel 4 van Verordening (EEG) nr. 337/75 van de Raad van 10 februari 1975 houdende oprichting van een Europees Centrum voor de ontwikkeling van de beroepsopleiding (1) (hierna „de oprichtingsverordening” genoemd),

gelet op artikel 5, eerste alinea, van de oprichtingsverordening,

HEEFT HET VOLGENDE REGLEMENT VAN ORDE VASTGESTELD:

Benoeming van de voorzitter en de vice-voorzitters

Artikel 1

De voorzitter en de drie vice-voorzitters worden door de raad van bestuur benoemd in dier voege dat elk van hen behoort tot één van de vier categorieën, genoemd in artikel 4, lid 2, van de oprichtingsverordening.

Artikel 2

  • 1. 
    Bij afwezigheid of verhindering van de voorzitter wordt het voorzitterschap waargenomen door een van de vice-voorzitters, die in de door het uitvoerend bureau vastgestelde volgorde wordt gekozen.
  • 2. 
    Bij afwezigheid of verhindering van de voorzitter en de vice-voorzitters wordt het voorzitterschap waargenomen door het aanwezige lid met de grootste anciënniteit, en bij gelijke anciënniteit door het in jaren oudste aanwezige lid.

Uitvoerend bureau

Artikel 3

  • 1. 
    Overeenkomstig artikel 4, leden 8 en 5, van de oprichtingsverordening, stelt de raad van bestuur een uitvoerend bureau in, dat bestaat uit de voorzitter en de drie vice-voorzitters van de raad van bestuur, de coördinator van de groep van de regeringen, de coördinator van de werknemersgroep, de coördinator van de werkgeversgroep en nog een vertegenwoordiger van de Commissiediensten.
  • 2. 
    Onverminderd de verantwoordelijkheden van de directeur, beschreven in de artikelen 7 en 8 van de oprichtingsverordening, neemt het uitvoerend bureau in de tijd tussen twee vergaderingen van de raad van bestuur de dringende of voor de leiding van het Centrum noodzakelijke beslissingen en ziet het, in opdracht van de raad van bestuur, toe op de uitvoering van de besluiten van de raad van bestuur.
  • 3. 
    Het uitvoerend bureau kan niet in de plaats treden van de raad van bestuur voor handelingen die op grond van de oprichtingsverordening uitdrukkelijk aan de raad van bestuur zijn voorbehouden, te weten: de kandidatenlijst voor een nieuwe directeur (artikel 6, lid 1); de prioriteiten op middellange termijn en het werkprogramma (artikel 8, lid 1) en de raming van de ontvangsten en uitgaven voor het volgende begrotingsjaar (artikel 11, lid 1); alsmede aangelegenheden die verband houden met de organisatie, de samenstelling en de werking van het uitvoerend bureau.
  • 4. 
    De besluiten van het uitvoerend bureau worden in onderlinge overeenstemming genomen. Indien geen onderlinge overeenstemming kan worden bereikt, legt het uitvoerend bureau de zaak voor besluit aan de raad van bestuur voor (artikel 4, lid 12, van de oprichtingsverordening).
  • 5. 
    De raad van bestuur kan besluiten het ledenaantal van het uitvoerend bureau met ten hoogste drie extra leden per groep uit te breiden voor vergaderingen waarin strategische kwesties worden behandeld met het oog op toekomstige besluiten van de raad van bestuur.
  • 6. 
    De instemming van de leden van het uitvoerend bureau met een voorstel van een van hen of van de directeur van het Centrum kan via een schriftelijke procedure worden vastgesteld, overeenkomstig de door de raad van bestuur vastgestelde regels.

Bijeenroeping en plaats van vergadering

Artikel 4

  • 1. 
    Overeenkomstig artikel 4, lid 6, van de oprichtingsverordening wordt de raad van bestuur bijeengeroepen door de voorzitter, hetzij op diens initiatief ten minste eenmaal per jaar, hetzij op verzoek...

Lees meer

Deze wettekst is overgenomen van EUR-Lex.

5.

Origineel voorstel

 

6.

Bronnen en disclaimer

Zie voor uitgebreidere informatie eventueel ook de volgende voor dit dossier gebruikte bronnen:

Dit dossier wordt iedere nacht automatisch samengesteld op basis van bovenstaande dossiers. Hierbij is aan de technische programmering veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

 

7.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met de juridische context, de Europese rechtsgrond, een overzicht van verwante dossiers en de betrokken zaken van het Europees Hof van Justitie.

De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de EU Monitor van PDC Informatie Architectuur.

8.

EU Monitor

Met de EU Monitor volgt u alle Europese dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.

De EU Monitor is ook beschikbaar in het Engels.