In Brussel deze zomer? Bezoek het Parlamentarium en het Huis van de Europese Geschiedenis! - EU monitor

EU monitor
Woensdag 27 mei 2020
kalender

In Brussel deze zomer? Bezoek het Parlamentarium en het Huis van de Europese Geschiedenis!

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP) i, gepubliceerd op vrijdag 28 juli 2017.

Ontdek het Parlamentarium in Brussel

Als u deze zomer in Brussel bent, neem dan de tijd om ons bezoekerscentrum Parlamentarium en het nieuw geopende Huis van de Europese Geschiedenis te komen bezoeken.

Het Parlamentarium

In ons bezoekerscentrum kunt u veel leren over het functioneren van het Europees Parlement en vertrouwd raken met het dagelijks werk van de EP-leden. Het centrum biedt een interactieve tentoonstelling en een ​​speciale rondleiding voor kinderen. Het Parlement heeft ook een soortgelijk bezoekerscentrum in Berlijn: Erlebnis Europa. Begin juli is ook een Parlementarium in Straatsburg geopend.

Het Huis van de Europese Geschiedenis werd in mei geopend

Het Huis van Europese Geschiedenis

Op slechts een paar minuten wandelen van het Parlamentarium, biedt het Huis van de Europese Geschiedenis een unieke blik op de gebeurtenissen die onze gemeenschappelijke geschiedenis hebben gevormd. De permanente tentoonstelling concentreert zich in de eerste plaats op de overtuigingen en gedachten die de 19de eeuw hebben omschreven en gaat dan verder naar de periode van oorlog en vernietiging. Dit wordt gevolgd door het zoeken naar een beter leven in een steeds verenigder Europa.

Het Parlementarium kan gratis worden bezocht

Gratis en in het Nederlands

Zowel het Parlamentarium als het Huis van de Europese Geschiedenis zijn zeven dagen per week geopend. Toelichtingen worden verstrekt in alle 24 officiële talen waaronder het Nederlands. Een bezoek aan zowel het Parlementarium als aan het Huis van de Europese Geschiedenis duurt ongeveer 90 minuten. Andere praktische informatie vindt u via onderstaande links.

Meer informatie

  • Huis van de Europese Geschiedenis

Productinformatie

REF.: 20170705STO79031

Gecreëerd: 28-07-2017 - 09:00