Paradisodebat: de stoel van de toekomst, Amsterdam - EU monitor

EU monitor
Dinsdag 26 mei 2020
kalender

Paradisodebat: de stoel van de toekomst, Amsterdam

Amsterdam
© PDC
datum 27 augustus 2017
plaats Amsterdam
aanwezigen A. (Alexander) Pechtold i, M.R.J. (Michel) Rog i, J.P. (Peter) Kwint i, C.E. (Corinne) Ellemeet i, A.C.L. (Arno) Rutte i, K.A.E. (Kirsten) van den Hul i e.a.
organisatie Digitaal Erfgoed Nederland (DEN)

Op zondag 27 augustus vindt het Paradisodebat over cultuur plaats. De vraag die centraal staat is: Welke waarden willen wij onze toekomstige generaties overdragen?

UIt de aankondiging: "Bij het komende Paradisodebat op zondag 27 augustus staat die lege stoel er. De stoel van de volgende generaties. Waar vinden de huidige en de toekomstige generaties elkaar? Hoe leggen we verbinding tussen culturen en wat betekent het collectief nog voor ons? Drie sprekers reflecteren elk voor zich vanuit een ander perspectief op de waarden die ons kunnen binden, maar die ons in de praktijk vaak scheiden. Na zijn/haar betoog gaat elke spreker direct in gesprek met twee van de zes Tweede Kamerleden. Welke idealen spreken hen ’t meest aan? En wat betekent dat in de politieke praktijk? Tevens een goede gelegenheid om kennis te maken met nieuwe cultuurwoordvoerders. In het debat dat volgt, kijken we ook naar de actualiteit en komen enkele wethouders aan bod. Met: Anoek Nuyens (theatermaker), Abdelkarim El-Fassi (producent en regisseur) en Gijs Scholten van Aschat (aankomend voorzitter van de Akademie van Kunsten, acteur). En cultuur-woordvoerders in de Tweede Kamer:Corinne Ellemeet (GroenLinks), Michel Rog (CDA), Peter Kwint (SP), Arno Rutte (VVD), Alexander Pechtold (D66) en Kirsten van den Hul (PvdA). Onder leiding van Lex Bohlmeijer (o.a. Radio 4)." Waar en wanneer:

  • Zondag 27 augustus 2017
  • Paradiso, Amsterdam

Meer informatie:

Locatie: Provincie Noord-Holland


1.

Meer over...