A Struggle for Peace, Utrecht - EU monitor

EU monitor
Woensdag 20 januari 2021
kalender

A Struggle for Peace, Utrecht

Utrecht Centraal
© Kevin Bergenhenegouwen / PDC
datum 7 april 2018 10:00 - 18:15
plaats Utrecht
locatie Academiegebouw Toon locatie
aanwezigen H.H.F. (Herman) Wijffels i, P. (Paul) Schnabel i, A.M. (Agnes) Jongerius i, E.M.J. (Lilianne) Ploumen i e.a.
organisatie Foundation Max van der Stoel (FMS)

Het kennisfestival A Struggle for Peace vindt plaats op zaterdag 7 april 2018 in de binnenstad van Utrecht. Het congres staat in het teken van de uitdagingen van onze tijd en zal gaan over huidige conflictsituaties. Het thema is grenzen: de grenzen van kennis, identiteit en macht, omdat deze aspecten inzicht geven in en de bouwstenen zijn van conflicts- en vredesprocessen.

Panels, masterclasses en cultuur

Het is een dag vol lezingen, debatten, paneldiscussies, workshops en masterclasses. Ook Max van der Stoel zal een masterclass verzorgen. Daarbij is er een uitgebreid cultureel programma met muziek van het Catching Cultures Orchestra, theater van Lucas De Man, tentoonstellingen van Jan Rothuizen en Lana Mesic en zullen ook vele prominente kunstenaars deelnemen aan het programma.

Deelnemers

Voorbeelden van sprekers die aanwezig zullen zijn op A Struggle for Peace zijn onder anderen: Burgerjournalist en oprichter van Bellingcat Elliot Higgins; schrijver en feministe Jessa Crispin, oud minister en huidig tweede kamerlid Lilianne Ploumen; eerste kamerlid Paul Schnabel; activist Jerry Afriyie; politicoloog Haroon Sheikh; econoom Herman Wijffels; en Europarlementariër Agnes Jongerius.

Meer informatie

Volg A Struggle for Peace op Facebook (A Struggle for Peace/A Struggle for Peace 2018) en check de website www.astruggleforpeace.nl voor alle sprekers en het gehele programma, om je eigen programma samen te stellen en om een kaartje te kopen! Tickets voor de gehele dag inclusief lunch kosten 15 euro.

Datum & tijd: zaterdag 7 april 2018, 10.00 uur - 18.15 uur

Locaties: Opening: Domkerk; Overig programma: Academiegebouw, Domplein 29, Utrecht


1.

Meer over...