Eurocommissaris Timmermans spreekt over rechtsstaat - EU monitor

EU monitor
Dinsdag 19 januari 2021
kalender

Eurocommissaris Timmermans spreekt over rechtsstaat

Met dank overgenomen van Tweede Kamer der Staten Generaal (Tweede Kamer) i, gepubliceerd op maandag 4 februari 2019.

Europese Zaken

Op uitnodiging van de commissie Europese Zaken bezoekt de Nederlandse Eurocommissaris en Eerste Vicevoorzitter van de Europese Commissie, de heer Frans Timmermans, de Tweede Kamer op dinsdag 5 februari. Hij zal in gesprek gaan met de commissie over het onderwerp rechtsstatelijkheid in de Europese Unie, een onderdeel van zijn portefeuille binnen de Europese Commissie.

Na een inleiding door de heer Timmermans zal mevrouw Van der Graaf (CU) als rapporteur namens de commissie hem enige vragen stellen over dit onderwerp. Na de beantwoording van deze vragen is de beurt aan de overige leden om hun vragen te stellen en bijdragen te leveren aan het gesprek.

Rechtsstatelijkheid (Rule of Law) is een van de prioriteiten op de kennisagenda 2019 van de commissie Europese Zaken. Dit betekent dat er een aantal specifieke activiteiten in de Kamer worden georganiseerd over dit onderwerp. Zo is op donderdag 14 februari een rondetafelgesprek gepland met (internationale) sprekers uit de wetenschap, rechtspraak en non-gouvernementele organisaties.

  • 05/02: Gesprek met Eurocommissaris Timmermans