Prioriteiten van de EP-fractie: De Groenen/Vrije Europese Alliantie

Met dank overgenomen van Europees Parlement (EP) i, gepubliceerd op maandag 19 augustus 2019.

De fractie De Groenen/Vrije Europese Alliantie is de op drie na grootste fractie in het EP.

Tijdens de Europese verkiezingen van mei dit jaar zijn meer dan tweehonderd miljoen Europeanen naar de stembus gegaan om de parlementsleden te kiezen die hen de komende vijf jaar in het Europees Parlement zullen vertegenwoordigen. Deze leden zijn op basis van hun politieke gezindheid in zeven fracties ondergebracht. Bekijk de videoreeks om meer over de prioriteiten van de fracties te weten te komen.

Access to video: Video

(Duur van de video:01:42)

De Groenen/EVA bestaat uit leden van het Europees Parlement afkomstig van groene, piraten- en regionale partijen en onafhankelijke leden van het Europees Parlement. De fractie werd opgericht in 1999.

Bij de verkiezingen heeft de fractie terrein gewonnen: met 74 zetels is De Groenen/EVA nu de op drie na grootste fractie in het Europees Parlement. De leden van de fractie vertegenwoordigen 16 EU-landen.

De fractie wordt geleid door twee covoorzitters: Ska Keller, een Duits EP-lid dat voor het eerst werd gekozen in 2009 en covoorzitter is sinds 2016, en Philippe Lamberts, een Belgisch EP-lid dat ook in 2009 zitting nam in het Parlement en sinds 2014 covoorzitter is. De fractie heeft zeven ondervoorzitters.

De Groenen/EVA besteedt bijzondere aandacht aan het milieu en sociale rechtvaardigheid: de leden willen de klimaatverandering aanpakken door middel van een groene-energierevolutie en mensenrechten en gelijkheid voor iedereen garanderen.

Twee van de veertien ondervoorzitters van het Europees Parlement en twee van de twintig voorzitters van de parlementaire commissies zijn leden van De Groenen/EVA.

Meer informatie

Productinformatie

REF.: 20190712STO56960