Besluitpunt "Aanbod Algemene Rekenkamer om een besloten technische briefing te verzorgen over de verwerking van gegevens in documentatiesystemen in het kader van effectieve bestrijding van milieucriminaliteit op 20 januari 2021 van 15.30-16.30 uur (per videoverbinding)"

commissie Tweede Kamercommissie voor Infrastructuur en Waterstaat (IW)
vergadering 2021-01-13
volgnummer 2
 

Zaak:

Aanbod Algemene Rekenkamer voor briefing over onderzoek naar bestrijding van milieucriminaliteit - 2021Z00157

Besluit:

De leden

Von

Martels (CDA), Van Eijs (D66), Kröger (GL) en Laçin (SP) melden zich aan voor deelname. Hiermee kan de technische briefing doorgang vinden.

Noot:

De Algemene Rekenkamer (AR) voert onderzoek uit naar de effectiviteit van de bestrijding van milieucriminaliteit (publicatie verwacht in juni 2021). Een deel van dit onderzoek is naar voren gehaald en zal rond 20 januari gepubliceerd worden. Dit gaat over de bevindingen met betrekking tot het beheer van gegevens in de twee belangrijkste systemen die de toezichthouders en handhavers hiervoor gebruiken: Inspectieview (van de Inspectie Leefomgeving en Transport) en het Justitieel Documentatiesysteem. Voorafgaand aan publicatie stelt de AR voor om de Kamer over de inhoud en uitkomsten van dit deel van het onderzoek te informeren.

De briefing zal georganiseerd worden als de commissie hiermee instemt en zich minimaal 4 leden aanmelden die gezamenlijk ten minste 30

zetels vertegenwoordigen. Aanmelding is niet vrijblijvend, indien een

Kamerlid onverhoopt verhinderd is dient hij/zij voor vervanging te zorgen.

J&V

Volgcommissie(s):

Wet- en regelgeving