Lijst met EU-voorstellen: Overzicht nieuw gepubliceerde EU-voorstellen op het terrein van LNV d.d. 23 september 2021

Inhoudsopgave

  1. Kerngegevens
  2. Tekst
  3. EU Monitor

1.

Kerngegevens

Officiële titel Overzicht nieuw gepubliceerde EU-voorstellen op het terrein van LNV d.d. 23 september 2021
Document­datum 23-09-2021
Publicatie­datum 23-09-2021
Commissie(s) Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV)
Externe link origineel bericht

2.

Tekst

Commissie LNV

23 september 2021

Lijst van nieuwe EU-voorstellen

De Europese Commissie heeft in de periode tussen 15 september en 23 september 2021 de volgende voor deze vaste commissie relevante voorstellen voor Europese wetgeving, besluiten en andere beleidsvormende documenten aan de Tweede Kamer gestuurd1:

  • Nieuw voorgestelde EU-wetgeving

    (Verordeningen, richtlijnen en wetgevende besluiten)

  • Titel

    Voorstel voor een VERORDENING VAN DE RAAD tot vaststelling, voor 2022, van de vangstmogelijkheden voor bepaalde visbestanden en groepen visbestanden in de Oostzee en tot wijziging van Verordening (EU) 2021/92 wat betreft bepaalde vangstmogelijkheden in andere wateren COM (2021) 491

    Voorstel

    Voor kennisgeving aannemen

    Noot

    Het doel van dit voorstel is voor 2022 de vangstmogelijkheden van de lidstaten vast te stellen voor de in commercieel opzicht belangrijkste visbestanden in de Oostzee.

  • Titel

    Voorstel voor een VERORDENING VAN DE RAAD tot wijziging van Verordening (EU) 2021/90 van de Raad van 28 januari 2021 tot vaststelling, voor 2021, van de vangstmogelijkheden voor bepaalde visbestanden en groepen visbestanden in de Middellandse Zee en de Zwarte Zee COM (2021) 545

    Voorstel

    Voor kennisgeving aannemen

    Noot

    Het betreft een wijziging van de verordening om uitvoering te geven aan de in het kader van de Algemene Visserijcommissie voor de Middellandse Zee (GFCM) goedgekeurde overdracht van het niet in 2020 opgebruikte tarbotquotum van de Unie.

  • Titel

    Voorstel voor een VERORDENING VAN DE RAAD tot vaststelling, voor 2022, van de vangstmogelijkheden voor bepaalde visbestanden en groepen visbestanden in de Middellandse Zee en de Zwarte Zee (COM (2021) 548)

    Voorstel

    Voor kennisgeving aannemen

    Noot

    Het betreft een voorstel voor de vangstmogelijkheden voor bepaalde visbestanden in de Middellandse en Zwarte Zee. Het voorstel heeft geen betrekking op Nederland.

  • Nieuwe EU-documenten van niet-wetgevende aard

    (Mededelingen, aanbevelingen, actieplannen, consultaties, etc.)

  • Titel

    VERSLAG VAN DE COMMISSIE AAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD 14e FINANCIEEL VERSLAG VAN DE COMMISSIE AAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD over het EUROPEES LANDBOUWGARANTIEFONDS i BEGROTINGSJAAR 2020 COM (2021) 538

    Voorstel

    Voor kennisgeving aannemen

    Noot

    Dit betreft een structureel verslag over het Europees Landbouwgarantiefonds i. Er zijn geen grote afwijkingen te vinden in vastgestelde en betaalde kredieten. Hetzelfde geldt voor de ontvangsten en besteding daarvan.

  • Titel

    Voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD betreffende het standpunt dat namens de Europese Unie in de Internationale Suikerraad moet worden ingenomen met betrekking tot het wijzigen van de Internationale Suikerovereenkomst 1992 COM (2021) 537

    Voorstel

    Voor kennisgeving aannemen

    Noot

    Dit voorstel betreft de standpuntbepaling van de EU in de vergadering van de Internationale Suikerraad. Het voorstel is om in te stemmen met de voorgestelde wijzigingen voor de modernisering van de Internationale Suikerovereenkomst. Deze hervorming zou leiden tot (1) transparantie wat betreft de verantwoordelijkheden van de leden op het gebied van stemmen en wat betreft hun financiële bijdragen, (2) de vaststelling van duidelijke regels voor de benoeming van de uitvoerend directeur en de beperking van het aantal mandaten dat hij of zij kan vervullen, en (3) de formele opneming van ethanol in de doelstellingen en het werkprogramma van de Internationale Suikerorganisatie.

    1 Voor een overzicht van behandelopties per type EU-voorstel, zie dit overzicht op Plein2 (interne link).

    1


 
 
 
 

3.

EU Monitor

Met de EU Monitor volgt u alle Europese dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.

De EU Monitor is ook beschikbaar in het Engels.