Vacature beleidsmedewerker Europees Parlement

Met dank overgenomen van J.J.M. (Jeroen) Lenaers i, gepubliceerd op maandag 6 december 2021.

Geïnteresseerd in Europees beleid en zou je willen werken in het hart van de Europese democratie? Wij zijn op zoek naar een nieuwe collega die per 1 maart het team van CDA-Europarlementariër Jeroen Lenaers komt versterken.

Wat ga je doen?

We zijn op zoek naar een beleidsmedewerker (Geaccrediteerd Parlementair Medewerker) binnen het team van Europarlementariër Jeroen Lenaers. In deze functie ben je politiek en inhoudelijk adviseur voornamelijk op het gebied van sociale zaken en werkgelegenheid. Andere werkzaamheden zijn het opstellen van opinie- en beleidsstukken, notities schrijven, onderhandelingen begeleiden, bezoekersgroepen ontvangen en bijeenkomsten voorbereiden. Daarnaast draai je mee in het reilen en zeilen van het kantoor en ben je medeverantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken.

Wat zoeken we?

Wij zijn op zoek naar iemand die:

  • Een brede interesse heeft in Europese politiek
  • Een relevante en afgeronde HBO- of WO- opleiding heeft
  • Affiniteit heeft met het CDA

Daarnaast is het relevant dat je een teamspeler bent met een proactieve houding, flexibel bent en goede communicatieve vaardigheden hebt. Affiniteit met het werken in een multiculturele omgeving is een pre.

Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar een vrouw.

Wat kun je van ons verwachten?

Werken in het Europees Parlement is zeer dynamisch, intensief en internationaal. Geen dag is hetzelfde. We bieden goede salariëring en bijpassende arbeidsvoorwaarden. De standplaats voor de functie is Brussel, met regelmatige werkreizen naar Nederland en Frankrijk (Straatsburg).

Geïnteresseerd? Dan horen wij het graag! Stuur je beknopte motivatiebrief met cv vóór 23 december 2021 naar: jeroen.lenaers@ep.europa.eu. Gesprekken met de uitgenodigde kandidaten zullen digitaal plaatsvinden.

Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen met Stijn Teeuwen via het bovenstaande e-mailadres of telefonisch via +32 228 37560.