Prinses Amalia binnengeleid in Raad van State door koning Willem-Alexander

woensdag 8 december 2021, 14:22

DEN HAAG (PDC i) - Prinses Amalia is vandaag officieel binnengeleid in de Raad van State i door koning Willem-Alexander i. De koning zat als voorzitter van de Raad van State tevens de buitengewone vergaderingen van vandaag voor.

De kroonprinses is gisteren 18 jaar geworden en heeft daardoor van rechtswege zitting in de Raad. In die rol kan zij vergaderingen van de Afdeling advisering van de Raad van State bijwonen, maar heeft zij geen stemrecht. Dit geldt ook voor koningin Máxima i.

Amalia vindt het een 'eer' om ontvangen te worden in de Raad van State. "Nog zeer lange tijd, leden van de Raad van State, zal ik mij beschouwen als uw leerling. Ik zal bewust van mijn verantwoordelijkheid trachten een goede leerling te zijn", zo citeerde de toekomstig troonopvolger haar grootmoeder prinses Beatrix i.

Naast Amalia, hielden ook de koning en vicepresident van het Hoge College van Staat Thom de Graaf i een toespraak. Bij de buitengewone vergadering van de Raad van State in het Paleis Kneuterdijk waren ook koningin Máxima en enkele ministers van staat aanwezig.

Bron: NOS.nl