Het verhaal van Guus en Truus

Met dank overgenomen van 50PLUS i, gepubliceerd op vrijdag 24 februari 2023.

Er is al veel gesproken over Guus en Truus maar wie zijn zij nu echt? Maak kennis met Guus en Truus en lees hun authentieke verhaal!

Guus is een 67 jarige gepensioneerde politieman en Truus een 67 jarige gepensioneerde verpleegster. Na zich meer dan 40 jaren te hebben ingezet voor de veiligheid en gezondheid van de maatschappij, zijn zij nu allebei met pensioen. Guus en Truus zijn altijd actief bezig geweest in diverse vrijwilligersfuncties.

Guus en Truus zijn echte doe-mensen. Ze houden van aanpakken en hebben een geen-nonsens-mentaliteit. Ook sporten ze regelmatig en hebben zodoende een prima conditie. Kortom, ze verkeren in een goede gezondheid. Samen hebben Guus en Truus twee kinderen en ook al vijf kleinkinderen, hun oogappeltjes.

Ze wonen op het platteland in Etten-Leur waar ze een huis met een mooie grote tuin hebben. Guus en Truus hebben allebei groene vingers en hun tuin ziet er altijd top uit! Ook lopen er nog wat kippen en konijnen rond om het plaatje compleet te maken. Kortom, Guus en Truus hebben het aardig voor elkaar.

En toch…

Al enige tijd ergeren Guus en Truus zich aan de veranderingen in de huidige maatschappij. Veel veranderingen zijn ingegeven door bezuinigingen en andere zijn het gevolg van veranderende normen en waarden.

Was vroeger dan alles beter?

Nee natuurlijk niet, vinden Guus en Truus; niet alles, maar wel een paar belangrijke zaken zoals zorg, veiligheid, wonen, en inkomen. Deze zaken zijn er in de loop der jaren niet beter op geworden.

Samen besloten ze zich in te zetten om met name de ouderen een stem te geven. Guus en Truus voelen zich nog jong genoeg om zich belangeloos in te zetten om de positie van de ouderen te verbeteren.

Ze stelden een lijst samen met punten die zij belangrijk vinden en die veel meer aandacht verdienen, als die aandacht er al was.

Wonen, zorg, veiligheid, pensioen, leeftijdsdiscriminatie, geldautomaten, ouderenmishandeling, oplichting van ouderen, energierekeningen, immigratie…, de lijst lijkt eindeloos. Het zijn zaken waar met name de ouderen de dupe van worden.

50PLUS die als enige politieke partij 100% de belangen van de ouderen vertegenwoordigt, kwam ze op het spoor, was meteen enthousiast en stelde voor de zorgen van Guus en Truus zichtbaar te maken in korte filmpjes.

Het resultaat is bekend. Binnen korte tijd werden de Guus en Truus-filmpjes razend populair en werden ze honderdduizenden keren bekeken op Facebook en Youtube. Ze haalden zelfs de Politieke Partijenuitzending op NPO1!

De beoogde ouderendoelgroep omarmde Guus en Truus als haar spreekbuis. Maar ook jongeren herkenden veel zaken die Guus en Truus aan de kaak stelden. Ook zij hebben last van onveiligheid, gebrek aan woningruimte, immigratie en hoge energierekeningen.

Wij omarmen Guus en Truus, een echt authentiek stel dat laat zien wat er allemaal speelt in Nederland!

U ook ?