Volt als eerste Europese partij in de Eerste Kamer

Met dank overgenomen van Volt Nederland (Volt) i, gepubliceerd op dinsdag 30 mei 2023.

Volt gaat de Eerste Kamer in, en is daarmee de eerste Europese partij die toetreedt tot de Eerste Kamer. Gaby Perin-Gopie en Eddy Hartog zijn de nieuwe senatoren die namens Volt het Europese geluid in de Eerste Kamer gaan laten horen.

Fractievoorzitter Gaby Perin-Gopie: “Ik ben ontzettend blij dat ik Volt mag gaan vertegenwoordigen in de Eerste Kamer en zo kan bijdragen aan een gelijkwaardiger en eerlijker Nederland én Europa. We gaan écht toetsen of onze wet- en regelgeving menselijk en uitvoerbaar is. Bovenal wil ik goed in de gaten houden of onze wetten passen bij wat er in Brussel is afgesproken. Juist nu hebben we die Europese blik hard nodig. Ik kijk er ontzettend naar uit om aan de slag te gaan.”

Gaby Perin-Gopie (36) wordt niet alleen de jongste fractievoorzitter in de Eerste Kamer, maar is ook de eerste fractievoorzitter in de senaat van Surinaamse afkomst. Zij heeft op verschillende ministeries en bij uitvoeringsinstanties gewerkt en was tot op heden voorzitter van vakbond CNV Zorg & Welzijn. In haar werk zag zij dagelijks wat de impact van veranderende wet- en regelgeving is op de ‘gewone’ mens.

Volt is sinds deze verkiezingen in Nederland op alle bestuurslagen vertegenwoordigd en heeft een zetel in het Europees Parlement. Covoorzitter Rob Keijsers: “Het is ongekend dat wij als eerste Europese partij op alle niveaus vertegenwoordigd zijn. De opgaven waar we vandaag de dag voor staan, houden zich niet aan landsgrenzen. Dus onze wetten moeten daarbij aansluiten. De Eerste Kamer is bij uitstek de plek waar we echt Europees kunnen toetsen en ik ben blij dat Gaby en Eddy dat voor ons gaan doen.”

.wm-blog-banner { height: 70vh !important; }