Besluitpunt "Wijziging van de Algemene wet bestuursrecht, de Huisvestingswet 2014, de Omgevingswet, de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 en de Woningwet in verband met de versterking van de regie op de volkshuisvesting en met het oog op enkele andere met de volkshuisvesting samenhangende maatregelen (Wet versterking regie volkshuisvesting)"

commissie Tweede Kamercommissie voor Binnenlandse Zaken (BIZA)
vergadering 2024-03-18
volgnummer 24b
 

Zaak:

 

Voorstel:

Indien niet controversieel: ter bespreking; wenst de commissie nadere kennisinstrumenten in te zetten, nog voor een door de commissie vast te stellen inbrengdatum voor het verslag?

Noot:

De commissie heeft in de strategische procedurevergadering d.d. 7 maart 2024 met betrekking tot de wetgevingsagenda het voornemen uitgesproken nadere kennisinstrumenten in te zetten bij het wetsvoorstel "Wet versterken regie volkshuisvesting", zoals een rondetafelgesprek. Eerder, op de strategische procedurevergadering van 2 februari 2023, heeft de commissie rapporteurs aangewezen, te weten de leden Boulakjar (D66) en Geurts (CDA).

Dit rapporteurschap heeft reeds diverse notities/rapporten ter voorbereiding op het wetsvoorstel opgeleverd: Rapport internationale vergelijking regie op de volkshuisvesting, een stafnotitie implementatie advies versterking huisvesting aandachtsgroepen (werkgroep-Ter Haar), een stafnotitie grondmarkt en grondbeleid, en Rapport analyse wetsvoorstel versie internetconsultatie.

Volgcommissie(s):

J&V, VWS