Brief commissie; Mededeling n.a.v. de subsidiariteitstoets van de verordening Europees Agentschap voor netwerk- en informatiebeveiliging COM(2010)521 - EU-voorstel: Verordening inzake het Europees Agentschap voor netwerk- en informatiebeveiliging COM(2010)521

Dit voorstel voor een subsidiariteitsbezwaar is onder nr. 2 toegevoegd aan dossier 32552 - Verordening inzake het Europees Agentschap voor netwerk- en informatiebeveiliging.

1.

Kerngegevens

Officiële titel EU-voorstel: Verordening inzake het Europees Agentschap voor netwerk- en informatiebeveiliging COM(2010)521 ; Brief commissie; Mededeling n.a.v. de subsidiariteitstoets van de verordening Europees Agentschap voor netwerk- en informatiebeveiliging COM(2010)521
Document­datum 23-11-2010
Publicatie­datum 23-11-2010
Nummer KST325522
Kenmerk 32552, nr. 2
Externe link originele PDF
Originele document in PDF

2.

Tekst

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2010–2011

32 552

EU-voorstel: Verordening inzake het Europees Agentschap voor netwerk- en informatiebeveiliging COM(2010)521 i

Nr. 2

BRIEF VAN DE VASTE COMMISSIE VOOR EUROPESE ZAKEN

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 19 november 2010

Op 6 oktober 2010 heeft de Europese Commissie het voorstel voor een Verordening Europees Agentschap voor netwerk- en informatiebeveiliging ENISA COM(2010)521gepubliceerd.

De vaste commissie voor Economie, Landbouw en Innovatie heeft dit voorstel getoetst op subsidiariteit. Door deze commissie is bijgaande conceptbrief opgesteld.

Conform de procedureafspraak bij het Reglement van Orde leg ik namens de vaste commissie voor Europese zaken deze brief nu graag ter instemming aan de Kamer voor.

Voorgesteld wordt, de brief aan de Europese Commissie te sturen, en tevens aan de overige Europese instellingen en de Nederlandse regering.

De voorzitter van de vaste commissie voor Europese Zaken, Verburg

Bijlage                                                     CONCEPT

Vice-voorzitter van de Europese Commissie

B – 1049 Brussel

België

Den Haag, .. november 2010

Geachte heer Sˇ efcˇovicˇ,

De Tweede Kamer der Staten-Generaal heeft, overeenkomstig de daarvoor vastgestelde procedure, het bovengenoemde voorstel getoetst aan de beginselen van subsidiariteit en proportionaliteit. Daarmee is toepassing gegeven aan artikel 5 EU-Verdrag en Protocol 2 bij het Verdrag van Lissabon betreffende de toepassing van het subsidiariteits- en het evenredigheidsbeginsel.

Met deze brief stel ik u in kennis van het standpunt van de Tweede Kamer der Staten-Generaal. Afschriften van deze brief zijn gezonden aan het Europees Parlement, de Raad en de Nederlandse regering.

De Tweede Kamer is van oordeel dat de Europese Commissie voldoende heeft aangetoond dat het voorstel voldoet aan de beginselen van subsidiariteit en proportionaliteit.

Hoogachtend,

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal, Gerdi A. Verbeet

 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

EU Monitor

Met de EU Monitor volgt u alle Europese dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.

De EU Monitor is ook beschikbaar in het Engels.