Het DPK wil einde aan verkapte autobelasting via flitspaal

Met dank overgenomen van Democratisch Politiek Keerpunt (DPK) i, gepubliceerd op donderdag 30 augustus 2012.

Website tegen overbodige flitspalen - www.overbodigeflitspaal.nl

Het Democratisch Politiek Keerpunt (DPK) wil een eind maken aan verkapte autobelastingen door flitspalen. Dat maakte lijsttrekker Hero Brinkman zojuist bekend in het programma van RTL “Wat kiest Nederland middageditie” van Frits Wester. Van de 1400 flitspalen in Nederland staan er velen terecht op gevaarlijke locaties. Een groot aantal flitspalen is echter alleen geplaatst met de reden om zoveel mogelijk bekeuringen te kunnen uitschrijven. Dat heeft niets met de verkeersveiligheid te maken, zo vindt de partij. Hierdoor verwordt de bekeuring in plaats van een strafmaatregel tot een verkapte autobelasting. Overbodige flitspalen zijn een dagelijkse ergernis van veel automobilisten. DPK is daarom van mening dat overbodige flitspalen moeten worden verwijderd.

Flitspalen zijn er niet voor het spekken van de staatskas, maar worden daar wel voor misbruikt, zo stelt het DPK. Jaarlijks begroot het Rijk vele miljoenen euro’s aan inkomsten uit verkeersboetes. Het verwijderen van flitspalen zou dus een directe aanslag zijn op de Rijksbegroting. “Flitspalen moeten er staan om de veiligheid te dienen, niet om de staatskas te vullen”, vindt Brinkman. “De palen horen te staan op weggedeelten waar structureel te hard wordt gereden en waar in het verleden zware ongelukken zijn gebeurd.

Website

Het DPK gaat zich inzetten tegen deze dagelijkse ergernis van veel automobilisten. Het DPK heeft een internetsite geopend, www.overbodigeflitspaal.nl, waar Nederlanders melding kunnen maken van verkeerssituaties waar volgens hen overbodige flitspalen zijn geplaatst. De partij gaat deze meldingen onderzoeken en bundelen. Vervolgens komt er een voorstel om deze flitspalen te laten verwijderen. Daar waar mogelijk zal het DPK de lokale fracties van fusiepartij Trots op Nederland vragen zich in hun gemeenten hiervoor in te zetten.