Werving nieuwe beleidsambtenaren Europese Unie van start

donderdag 13 maart 2014, 12:47

DEN HAAG (PDC i) - Van 13 maart tot 15 april kunnen young-professionals en starters zich inschrijven voor de werving en selectieprocedure voor een baan bij één van de instellingen van de Europese Unie, beter bekend als het 'concours i'. Dit jaar worden 137 mensen aangetrokken uit de duizenden sollicitanten uit de hele Europese Unie.

Nederland hecht veel waarde aan het laten instromen van Nederlanders bij de Europese Unie omdat, volgens het Ministerie van Buitenlandse Zaken, 'hun kennis van Nederland en de Nederlandse cultuur die ze meebrengen het Europese beleid ten goede komen'.

Hulp bij het concours

Om ervoor te zorgen dat ook dit jaar de Nederlanders goed scoren in het concours ondersteunt WerkenbijdeEU.nl i, een projectorganisatie van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, de Nederlandse deelnemers bij hun gang door het concours. Op zaterdag 29 maart organiseert WerkenbijdeEU.nl een informatiebijeenkomst over het concours en het werken bij de EU in het Media Plaza in Utrecht.

Tijdelijke functies

Naast het concours is er ook de mogelijkheid om op tijdelijke functies - vaak een contract voor drie of vijf jaar - te solliciteren. Een up-to-date overzicht van de tijdelijke vacatures is te vinden op de pagina werken voor Europa.

Bron: Ministerie van Buitenlandse Zaken