Drs. L.M.C. (Lidewijde) Ongering

foto Drs. L.M.C. (Lidewijde) Ongering
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
Met dank overgenomen van Parlement.com.

Lidewijde Ongering (1958) was van 1 september 2020 tot 20 augustus 2022 secretaris-generaal van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat i. Daarvoor was zij sinds 2015 secretaris-generaal van het ministerie van Infrastructuur en Milieu i (I&M), sinds oktober 2017 'Infrastructuur en Waterstaat i'. Eerder was zij directeur-generaal Mobiliteit en Bereikbaarheid op respectievelijk de ministeries van Verkeer en Waterstaat i en I&M. Zij begon haar loopbaan bij de gemeente Den Haag en was later onder meer directeur-generaal Financieel-Economische Zaken op VWS i en plaatsvervangend Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding. Sinds 1 februari 2023 is zij voorzitter van de Colleges financieel toezicht Caribisch Nederland.

in de periode 2015-2022: secretaris-generaal

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.