Bart de Liefde voorgedragen als voorzitter Nederlandse Curling Bond

Met dank overgenomen van B.Ch. (Bart) de Liefde i, gepubliceerd op vrijdag 20 november 2015, 2:57.

Het bestuur van de Nederlandse Curling Bond (NCB) draagt Bart de Liefde voor als nieuwe voorzitter. Tijdens de bondsvergadering op maandag 7 december in Nieuwegein wordt de leden van de NCB gevraagd hem te benoemen als voorzitter.

 
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Bart de Liefde

“Ik ben zeer vereerd dat het bestuur van de Nederlandse Curling Bond het vertrouwen in mij heeft uitgesproken. Ik hoop dat vertrouwen ook van de leden te krijgen”, zegt Bart de Liefde. “Ik zie het als een uitdaging deze ‘kleine’ sport groot op de kaart te zetten. Ik heb er ongelofelijk veel zin in de volgende stappen te zetten in de ontwikkeling van curling in Nederland. Curling is misschien wel het best bewaarde sportgeheim van Nederland. Het is een fascinerende sport waar nog heel veel potentie in zit.”

Nadat Maurits van der Sluis eerder dit jaar bekendmaakte het voorzitterschap niet langer te kunnen combineren met zijn andere werkzaamheden is de Nederlandse Curling Bond in samenwerking met stichting Sport & Zaken en Dudok Consulting op zoek gegaan naar een opvolger. Er waren meerdere sterke kandidaten met wie verschillende gesprekken zijn gevoerd. Hoewel diverse kandidaten de functie uitstekend zouden kunnen vervullen, spreekt het bestuur van de Nederlandse Curling Bond unaniem de voorkeur uit voor Bart de Liefde. Doorslaggevend daarbij zijn onder meer zijn politieke ervaring, netwerk en bewezen verbindende rol die hij kan spelen tussen diverse partijen.

De Liefde is sinds 2010 Tweede Kamerlid voor de VVD. Eerder was hij als raadslid in Den Haag succesvol met het binnenhalen van het WK hockey 2014 in Den Haag. Naast zijn politieke carrière is De Liefde onder meer actief als hockeyscheidsrechter in de hoofdklasse en sinds 2014 lid van de Raad van Toezicht van de Alpe d’HuZes.

Voor meer informatie: http://www.curling.nl/wp/?p=314#more-314